Lchfs frukost!

Jag älskar Lchfs frukostar som här hemma oftast består av omelett eller äggröra och bacon. Jag borde inte kalla det för frukost egentligen eftersom jag inte brukar äta innan vid 11-12 första gången, så vi kallar det Brunch. Ibland blir man i allafall lite sugen på en gammal hederlig smörgås och då passar 2 min/microbrödet perfekt!
Vanligtvis brukar jag vispa ett ägg med 25g smält smör, 1dl mandelmjöl och lite salt med en gaffel i en djup tallrik och in i micron 2min men idag bytte jag ut smöret mot 1msk cream fraishe och det blev jätte gott!!
På detta hade jag massa ost, gurka, tomat och majonäs, mmm va gott!
 
 
 


Nu är det dags för mig och Ella och bege oss till stallet för våra onsdagssysslor.. Mocka, fylla vatten och packa massa hö :)


Varma Kramar
Linda
 

Stormig Äppelkaka!

Igår var det klass 3 varning hemma i Varberg, alltså storm! Hela eftermiddagen gick åt till att förbereda sig inför detta. Bar undan alla utemöbler, plockade in alla krukor, lyktor och mattor på altanen. Hällde även vatten på termosar och gjorde sallad om vi skulle få strömavbrott. SMHI hade spått att den skulle komma hit kl 15 och när det inte ens kommit en vindpust kl 16 fick jag för mig att det hade vart sååå gott med Äppelkaka! Vips, en timma senare så stod äppelkakan på bordet med lite vaniljgrädde, mums!  
 
Äppelkaka á la LCHF
 
Receptet är taget från 56kilo.se och kommer här!
 
Äppelkaka á la LCHF
 
8 bitar

3 dl mandelmjöl
Strösötning motsvarande 75 gram socker (vad du använder här är valfritt)
125 gr smält smör
0,5 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 ägg
4 syrliga äpplen
50 g smör
2 msk kanel

Sätt varmluftugnen på 180 g eller 200 g vanlig ugn. Smörj en springform. (Jag har en på 22 cm)
Vispa ägg och sockerersättning luftigt och vitt, smält smöret.
Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt, häll upp i formen.
Skala och kärna ur äpplena och klyfta. Stek i smör några minuter. Pudra över kanel och låt allt småputtra någon halv minut. Fördela äpplena över smeten och tryck ner dem lite.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Lägg eventuellt över aluminium efter halva tiden.

Servera med vaniljgrädde (vispad grädde smaksatt med vaniljpulver och ev. lite sötning)

 
Nästa gång ska jag nog ha i lite mer sötningsmedel i degen. Jag använde 1dl Canderel eftersom min köksvåg är mupp och tar 200g i taget bara :)
 
Stormen blev inte lika farlig som vi hade trott, tur det! Det blåste som tusan ett tag på kvällen och jag blev så rädd att vi fick sätta oss nere i hallen när jag såg att våra takbjälkar rörde sig. Men vi hade iaf strömmen kvar och vårt plåttak satt kvar i morse :) När jag väl vågade gå upp igen blev det inte lika läskigt efter lite vin och kortspel med Marcus <3
Har jag sagt att jag älskar rött vin! :)
 
 
Varma Kramar
Linda
 

Äppelmos!

Vi har massa äpplen i trädgården och jag älskar det! Egentligen får man inte äta det enligt Lchf. Jag anser att lite som snacks inte kan påverka vikten allt för mycket, så eftersom jag vart duktig och inte tagit mig en enda tugga på hela hösten beslutade jag mig för att göra lite olika saker och frysa in. Så nu har jag plockat en massa äpplen och mer ska det bli! :)
Igår kväll fick jag ett ryck sent och kokade lite äppelmos á la Lchf och den blev riktigt god!

Kokade 5 äpplen med 0,5dl vatten och tillsatte sedan 2msk Canderel (sötningsmedel) och 0,75tsk vaniljpulver.

 Döpte moset till Ellas Äppelmos <3

 
 
För att kunna koka mer sylt, blev plötsligt sugen på att göra både hallonsylt och lingonsylt haha så behöver jag fler syltburkar. Har du några att undvara mottages dom tacksamt! :)
Kan ju vara jätte kul att ge bort lite i jul kanske? :)
 
Skulle vilja hitta något smarrigt Lchfrecept på Äppelpaj också, gärna något som smakar som smuldeg! Kanske skulle baka en sådan nu ikväll när här ska bli storm :)
Har du något tips så hör gärna av dig! 
 
 
 
Varma Kramar
Linda
 

Loppis och Ikea!

Idag har vart en mysig shoppingdag i höstrusket!
På förmiddagen åkte jag och Ella ut till Korndals gårdsloppis. Jätte mysig loppis med både gamla och nya saker! Allt från barn och vuxenkläder till kaffebryggare och lampor. Det finns även barnkläder från Vildkatten och lite demoprodukter från Living and Room, som kommer från mig. Shoppade massor och fick slutsumman 155kr, jag är nöjd! Vi har pratat lite om att jag kanske ska vara med på hennes julloppis med både prylar från Living and Room och mina privata, vad tror ni om det, kommer ni och shoppar då? :) Denna loppis är verkligen en jag rekomenderar och är man inte sugen på att shoppa så kan man alltid titta förbi på en fika för det säljs både kaffe, saft, kladdkaka, äppelpaj mm till riktigt låga priser! :)
 
 
 
Sedan föreslog MARCUS att vi skulle ta en tripp till Ikea, självklart ställde jag upp på det! Vi fick införskaffat oss en varm matta, handdukar och en ställning för duschartiklar till vår fina toalett. Jag fick även köpt min älskade tavellist som jag tjatat om så länge. På den ska jag ha massa fina kort på Ella och jag tror jag ska placera den i vårt sovrum, om jag kan hitta mer plats! :)
På vägen hem från Ikea stannade vi på Mc Donalds för vi var riktigt hungriga, jag hade bara ätit en tacoomelett på hela dan. Det fick bli en Cesarsallad till mig utan krutonger, massa god dressing oxå lyxade jag till det med en Cola Light. Önskar att Mc Donalds hade Lchf menyer som Max har...
 
Min Cesarsallad
 
 
 
Varma Kramar
Linda
 
 
 

Nya brillor, mat och vin!

I fredags sparkade jag mig själv i röven och besökte Specsavers för att köpa nya glasögon, har inte köpt nya sen 2005 så det var dags nu. Har känt att min syn blivit sämre och det hade jag verkligen rätt i, +5,75 på ena ögat och +5.25 på andra, opps! När jag inte har glasögon så använder jag tydligen mitt högeröga till 95% så vänster är nästan helt bortkopplat :( Dags att börja använda glasögon nu kanske? Inte konstigt att jag ofta är trött... Jag lånade hem 2st bågar över helgen eftersom jag inte visste vilka jag skulle välja, så vi får se hur det blir. Bokade även tid för att skaffa linser oxå, lika bra :)
 
På kvällen var vi bjudna hem till Virginia och Linus och deras helt underbara hus, det går inte att beskriva hur snyggt det är. Inte konstigt att Varbergs Posten valde att göra ett helt reportage om det i våras, se här :)
Vi hade en riktigt trevlig kväll med god mat och massa vin och dom hade tom gjort speciell Lchf mat till mig, hur gulligt är inte det då? Lasagne med Zuccini blev det, och jag lovar att det var den godaste Lchf maten jag ätit :) 
 
Lördagen bestod av massa film med lillan ( Mackan var i studion hela dagen) eftersom jag kände av gårdagens vin, men det var väldigt mysigt ändå :) 
På kvällen gaskade jag upp mig och testade på att baka egna Tortillas à la Lchf eftersom jag var så sugen på tacos, mmm va gott! Receptet hittar du här
 
 
 
 
Varma Kramar
Linda
 
 
 
 
 
 
 
 

Mammamys!

Idag spenderade jag och Ella hela förmiddagen med Madde, Helena och deras små töser Ninja 11mån och Lovis 10mån. Vi var hemma hos Madde som bjöd på god kycklingsallad och kaffe, perfekt för oss Lchf:are :)) Det är så skönt att man känner så många mammalediga just nu så man alltid har lite trevligt folk att fika med på dagarna ❤
Ikväll valde vi att äta middagen vid vår nya köksbar så jag var bara tvungen att ta en bild, fastän Marcus inte gillar att bli fotad :) 




Jag har även fått sålt en massa demoprodukter idag så nu börjar det allt tryta :)

I morgon står ett besök hos optikern på schemat och på kvällen är vi bjudna hem till Virginia och Linus på mat, lovely!! 




Sov gott!
Varma kramar
Linda 


Stallpyssel och Spa!

Jag älskar verkligen onsdagar! Jag och min kära vän Jenny har en deal att varje onsdag när hon jobbar borta så mockar jag åt hennes hästar och fyller vatten mm så fixar hon åt Tildra dom övriga dagarna. Hur bra som helst!
Jag gillar verkligen stallpyssel, det är så mysigt! Dock är det ju lite krångligare nu när man har bebis så det funkar jätte bra att ha en bestämd dag och resterande dagar tar man som de kommer :)
 
 
Mina älsklingar Ella och Tildra <3
 
Sen ett litet tag tillbaka delar Tildra hage med en storhäst som heter Maja, det verkar funka jätte bra. Om jag skulle gå över till storhästar igen (vilket aldrig kommer hända) så ska min häst se ut precis som Maja :)
Majas ägare Anna släppte lös Maja på gården och hon gick bara runt och lullade och käkade lite gräs så jag var bara tvungen att ta ett kort <3
 
 
 
Jennys gård Smedagård är nu till salu så beroende på när den blir såld blir det väl dax för Tildra att flytta hem snart igen. För Jennys skull hoppas man självklart att den säljs så fort som möjligt men för våran del får det gärna dröja lite, vi trivs ju så bra! Önskar jag hade vart mångmiljonär för då hade jag köpt hela gården, den är ju så fin! 
 
Här hemma har det hänt jätte mycket i stallet! Den gamla ligghallen håller nu på att bli förråd till oss och halva stallet är utblåst och nu omgjort till en jätte fin ligghall. Skönt att inte ens behöva gå ut ur stallet för att hämta hästen och även bra om man har någon häst som behöver stå inne på natten så har den ju alltid sällskap. Det hänger nu även småmaskiga hönät i ligghallen så pållarna får kämpa lite för sin mat :) Bilder kommer vid ett annat tillfälle :)
 
På onsdagar är det inte bara stallfix utan jag går även på vattengympa och spa på Kurorten varje onsdagkväll, gud va underbart det är där! Det är verkligen balsam för själen att få lägga sig i en härlig bubbelpool efter ett hårt träningspass. Det är något jag rekomenderar alla att göra!
Här kommer en bild stulen från deras hemsida :)
 
 
 
 
Varma Kramar
Linda
 
 

Äppelpaj!

Idag mår lilla Ella lite bättre som tur är. Fortfarande lite feber men inte så snorig som igår. 
Marcus är ju en sådan där Applenörd så varje gång dom presenterar nya produkter så träffas dom ett gäng killar och käkar äppelpaj och tittar :) Idag var det dags för ny presentation och det var Marcus tur att ha det hemma så jag fick i uppgift att baka paj till grabbarna, vilket jag så gärna gjorde. Tråkigt att inte få smaka själv på det man bakar, men jag får skylla mig själv som valt att äta Lchf :) Jag fick massor med beröm för pajen iallafall så den var säkert smarrig! 
Här kommer receptet som jag faktiskt fått från min kusins fru :)
 
Äppelpaj (Ej LCHF)
 
250g smör
1,5dl socker
1msk vaniljsocker
ca 4 dl vetemjöl
Kanel
 
Skiva äpplen och lägg i pajform. Strö lite socker och kanel över.
Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner resterande ingridienser Slå på mjölet sist och skikta lite åt gången under tiden du rör om, ta såpass mycket mjöl att smöret inte längre flyter fram :)
 
Dagen har alltså bestått av lite städ, gos med lillan, äppelplockning i trädgården, bakning och hälsat på pappa (mamma jobbade) medan Marcus hade grabbarna hemma :) Lillebror Patrik var också hos pappa för att kolla på fotbollen så lillan fick massa mys med både han och pappa <3
 
Påpälsad liten Ella i trädgården :)
 
 
I morgon är det onsdag och som vanligt stallfix och vattengympa! :)
 
 
Varma Kramar
Linda
 

Mammagrupp och sjuk liten Ella!

Lilla solstrålen har gått och fått en förkyldning.. Stackarn! Tyckte att hon var lite tät i morse men trodde inte det var någon fara så vi åkte på hennes 5 månaderskontroll på BVC som planerat. Vår barnmorska tog tempen på henne och det visade sig att hon hade 37.9. Inte jätte mycket feber men dom ville ändå inte ge henne sprutorna nu så vi flyttade fram det istället.
Vår mammagrupp hade träff i samma byggnad direkt efteråt så efter medgivande från mammorna så fick vi vara med ändå, trots lite snuva och feber :)
Idag på mammagruppen hade vi en dam från biblioteket som föreläste om hur viktigt det är att vi läser för våra barn, även bebisar fastän dom inte förstår allt vi säger. Jag brukar faktiskt läsa för Ella, jag tycker det är mysigt <3
Hon hade med sig massa olika böcker och visade och jag blev förtjust i en hel del, både sångböcker och pekböcker :)
Hon gjorde även lite *reklam* för biblioteket, deras fik, restaurang och lässtunder. Visst är det bättre och låna massa böcker istället för att köpa, dom är ju inte så billiga. Däremot vill man ju ändå köpa några favoriter :)
 
 
 
Under dagen blev Ella lite mer förkyld så nu ligger stackarn och sover brevid mig i soffan. Tack gode gud för näsfrida och alvedon :) 
 
Jag är stolt över att gårdagens snedsteg från Lchf inte höll i sig för idag har jag vart duktig igen! :) Innan jag började på Lchf för 3 veckor sedan kunde jag äta flera gånger per dag, nu räcker det med 2 utan att jag egentligen är hungrig heller :)
Idag åt jag äggröra med 3ägg, en skvätt grädde och ett halv paket bacon till brunch. Till middag slängde jag ihop lite smått och gott från kylskåpet och det blev en jätte god kycklinggryta bestående av kycklingbitar, bacon, champinjoner, vispgrädde, turkisk yoghurt, hönsbuljong, soja och lite salt och peppar. Detta serverades med ångkokta grönsaker. Smaskens!!
 
Invigning av min nya Lattehörna med lite brunch :)
 
Dagens middag: Kycklinggryta med grönsaker
 
 
Nu ska jag bära in min snarkande lilla docka i sängen och hoppas att hon (och jag) får sova hela natten <3
 
Varma kramar
Linda
 
 
 
 
 
 
 
 

Blogglovin!

Nu har jag nog skaffat blogglovin, tror jag haha! Det är inte lätt med alla koder och grejer men kul när det är fixat så jag kan få lite följare :) Så kom igen och följa nu :)

Följ min blogg med Bloglovin

Utförsäljning av demoprodukter!

Som de flesta vet så är jag Inredningskonsulent på Living and Room där vi säljer via homepartyn. Lägger ut lite av mina demoprodukter till försäljning, Varorna hämtas hos mig i Varberg eller skickas och då betalar mottagaren portot. Maila mig om du är intresserad av någon produkt. Du kan även gå in på www.livingandroom.se och kolla på alla produkter och maila mig din beställning.

Min mailadress är [email protected]

 
Kökshanduk 79kr!
 
 
Stor kruka i metall 159kr!
 
 
Kuddfodral i fårskinnsimitation ord. pris 219kr. Nu 129kr!
 
 
Ljusstake i keramik 99kr
 
 
Glasburk 79kr
 
 
Kuddfodral ord 229kr. Nu 119kr!
 
 

Kuddfodral Ord. Pris 219kr. Nu 119kr!

 

Boklåda i trä Ord. pris 229kr. Nu 129kr!

 
 
Lanterna i Bambu Ord. pris 399kr. Nu 229kr!
 
 
 
Kuddfodral Ord. pris 219kr. Nu 129kr!
 
 

OBS! Uppdaterning och nya varor kommer löpande!

 

 

Varma Kramar

Linda

 


Kalas och fuskmat!

Stort grattis till min underbara dotter som blev 5 månader idag! ❤ Vart tog dom månaderna vägen?
Idag har vi vart på dop för Kickan och Davids lilla Emilia, jätte mysigt och trevligt att få träffa lite gamla vänner ❤
 
Jag och Ella
 


Jag hade planerat sen innan att jag skulle ha en "ätardag" idag och inte tänka på varken Lchf eller vikt, så blev det.
På dopet serverades det kaffe, tårta, kärleksmums och bullar och jag smakade på allt.. Marcus skojade om att han aldrig får rosen på tårtor så jag skar upp en sån bit och la på hans tallrik, som han skämdes :) 
God som tusan var den, både gluten och laktosfri :) 
 

På kvällen var vi dunder trötta och hungriga eftersom vi inte hade ätit lunch så vi unnade oss ett Meal på Donken, mmm va gott! Detta genererade i lite magknip och svullnad så nu kommer det dröja innan jag fuskar igen ;)
 
 
Varma Kramar
Linda 
 

Ellas dop!

Den 14 september hade vi Ellas dop och det var helt fantastiskt! Förstår inte varför jag var så nervös innan :) Nu heter vår kära dotter Ella Alice Ester ❤
Dopet hölls i Apelvikshöjds kyrka och vi hade svärmors kusin Bengt som präst. Virginia sjöng Kärleksvisan med Sarah Dawn Finer och min älskade Marcus spelade både piano och läste ur biblen ❤
När vi gick in i kyrkan spelade kantorn min favorit Vargavisan från Ronja Rövardotter och vi sedan hade vi två psalmer. Vi hade valt min lillebror Patrik som gudfar och Marcus syster Maria som gudmor och dom skötte sig exemplariskt i kyrkan :)
Efter cermonin bjöd vi på kasslersallad, baguetter, läsk, kaffe och massa god tårta i församlingshemmet. Vi fick hur mycket presenter som helt och vi är jätte tacksamma för allt!
 
Här kommer lite blandade bilder från Ellas dopdag ❤
 


Varma kramar
Linda 

Lchfglass!!

Måste bara göra ett litet extra inlägg och tipsa om en ny sak jag hittade i frysdisken på Coop.. Lchfglass!!
Tack kära Alvestaglass för att du räddat min kväll!! :) Två stycken paket för 50kr, som hittat!!
 
 
 
 
 
Varma kramar
Linda
 

Lite shopping ;)

Ella växer så det knakar!! I morgon blir hon hela 5 månader gammal och hon växer ur sina kläder innan hon knappt hunnit använda dom :))
Så nu var det dags igen att shoppa allt i en ny storlek! Jag gillar Hm för där får man väldigt mycket för pengarna. Detta blev fyndet för denna gången och är det någon där ute som inte har någon gullig bebis att handla till så har Ella storlek 68 nu hahaha! <3
Lite bilder kommer här!!
 
 
 
Den fina Kajsadressen jag köpte fanns inte på hemsidan så här posar Ella i den :)
 
Gud va jag älskar min lilla solstråle!! <3
 
 
Varma Kramar
Linda
 
 

Finbesök :)

Hade min kära mamma och lillebror här på fika i fm, oj oj oj så mysigt vi hade! :) I brist på inspiration bjöd jag som vanligt på LCHF våfflor med grädde och hallon, men det är alltid lika uppskattat! Dom var även väldigt förtjusta i min nya kaffemaskin så Latte Macchiato fick det ju självklart bli till :)
 
 
 
Receptet kommer här!

Våfflor

6-7 stycken

2 dl mandelmjöl
2 dl vispgrädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
nypa salt
lite malen vaniljstång

Mixa allt med stavmixer och grädda i smör i våfffeljärn.

www.56kilo.se

 

Mamma och pappa var ju på Rhodos när jag fyllde år så mamma hade med en present från dom, att jag inte knäckte mig. 2st jätte snygga barstolar som vi kan ha i köket!!! Gud va glad jag är, tack igen! Känner mig så bortskämd!

Här kommer en bild på hur dom ser ut. Jag får ta en bild när vi monterat upp dom oxå :)

 Opps bilden blev visst lite stor men nu ser ni ju iaf hahaha!
 
Varma kramar
Linda

Dagens middagstips!

Har haft min granne Susie och hennes lille Dylan på besök idag, så mysigt att bara få sitta och tjöta skit och dricka te ❤
Idag kom även mina föräldrar hem från Grekland, gud va jag saknat dom! Dom skulle kommit hem igår men pga massa tekniska fel kom dom hem mer än ett dygn senare. Det kommer nog bli dyrt för Apollo!! 😏
Idag åt jag sååå god middag så jag måste bara skryta lite ;) Det blev kött och champinjoner kokat i grädde och soja med en härlig sallad till, mmm smaskens! 

Varma kramar
Linda 

Härliga måndag!

Jag var inte så förtjust i måndagar när jag arbetade, men vem är det? :) Nu när jag är mammaledig har jag börjat uppskatta dom mer, eller jag uppskattar alla dagar mer nu när jag har min underbara familj att dela dom med ❤ 
Men måndagar är alltid början på något nytt och du kan själv bestämma vad du vill åstadkomma med just denna veckan. Idag kanske någon slutar röka, någon bestämmer sig för att börja träna, äta rätt eller bara försöka bli en bättre människa. Därför gillar jag måndagar, dom är för mig alltid starten till något gott! Så därför säger jag -Hej och välkommen till en helt ny och orörd vecka!! 
Kollade precis min almanacka som alltid brukar vara fullproppad av saker, men just denna vecka så är det rätt lugn, lite småsaker bara som att köpa doppresent till lilla Emilia som ska döpas på söndag, på tisdag är det mammagrupp, onsdag vattengymnastik, torsdag plastparty hos Emma och söndag dop. 
Någon ridtur har jag tänkt planera in oxå på min fina springare. Igår när jag åkte och klappade henne tittade hon på mig med sina stora ögon och jag lovar att hade hon kunnat prata hade hon sagt -Snälla älskade matte jag vet att du har mycket jobb med lilla Ella men försök att ge mig lite tid oxå för både min och din skull ❤❤❤ Ok jag lovar Tildra...:) 
 
Idag hoppade jag frukosten, var inte ens hungrig så det fick bli brunch istället. Kesoplättar med skinka och Rydbergs räkröra, yummie!!! 
 

Varma Kramar
Linda ❤
 

Lördagshäng!

Igår kom Ellas farmor Berit och faster Maria på besök, jätte mysigt! Vi åt lunch och sedan fick goa Maria ett ryck och bakade kladdkaka :) Jag älskar kladdkaka!! Tyvärr bakades den inte i Lchfstyle så jag tog bara en pytteliten bit och smakade, mmmm!!!! :))
Det är verkligen inte svårt med Lchf tycker jag, jo kanske när det kommer till fika eller när man blir bortbjuden men inte vanligtvis. Marcus gjorde kotletter, god sås, klyftpotatis och sallad. Det var ju bara att steka till lite wokgrönsaker till mig och hoppa potatisen, inte det minsta svårt eller jobbigt.
 
Marcus börjar lära sig lite nu oxå hihi. Igår när han skulle göra frukost till mig så gjorde han en jätte god omelett till oss båda! Jag brukar vara ha ägg och grädde i smeten men han hade även i cantadou med gräslök, smaskens! Sedan var det både bacon, ost, tomat, champinjoner och paprika i :))
 
Här kommer en läskande bild på min frukostomelett  :)
 
 
Berit och Maria hade även med sig fina presenter tlll mig eftersom jag har fyllt år, dom är för goa <3 Jag fick en jätte fin löpare, ett te gjort på jordgubb och champagne och sedan fick jag och Marcus varsitt jätte fint armband med Fatimas hand! Handen symboliserar gudomligt beskydd mot det onda och anses också bringa tur <3
 
Efter ett par timmar åkte Berit hem och Marcus till studion så jag och Maria la oss på soffan med Ella och kollade på film och letade resor och bara myste :) Både jag och Maria har en dröm och önskan om att få åka på Yoga retreat, hon vill helst åka till Bali och för mig spelar det ingen roll. Jag har redan vart på Bali två gånger så visst hade det vart kul att åka någon annanstanns men det känns ändå som att Bali är rätt ställe för detta! :) 
Vi får väl se om det blir av att vi åker, men det hade vart helt fantastiskt!!!
 
 
 
 
Varma Kramar
Linda
 
 
 
 

Friday im in love!!!

Dagen startade med att Emma kom på besök och eftersom hon kom innan jag fått i mig frukost bestämde jag mig för att testa LCHFs våfflor så vi kombinerade frukost med fika och dom blev super goda!!
 
4 våfflor
1dl grädde
1tsk fiberhusk
2ägg
Ett halvt kryddmått bakpulver 
1/2 tsk salt
Rör ihop å grädda i våffelgärn!
 
Vi hade vispgrådde och sylt till
 
 
 
 
Det blev en lång och mysig fika med massa tjejsnack, tror hon stannade i 3 timmar :))
 
När Marcus kom hem från jobbet var det dags för mig att åka och handla och förbereda vårat fredagsmys. Vi har en rolig grej för oss som vi började med för några veckor sedan haha. Vi skämmer bort varandera varannan fredag, det är något alla par borde testa. Varannan fredag lagar jag alltså all mat, diskar, serverar vin och han behöver bara sitta och njuta <3
Eftersom det var min fredag så fick det bli LCHF mat! :) Jag gjorde en riktigt god Fläskfilégryta med wokgrönsaker och ett gott glas rödvin till det och sedan blev det en kaffedrink med Whiskey och Cream Brulée. mmm va gott!! Istället för att titta på film som vi alltid gör så tände vi massa ljus, satte på go musik och tog fram kortleken. <3
 
Här kommer mitt recept på Fläskfilégrytan om någon är intresserad.
 
Fläskfilégryta 4 pers
 
1st fläskfilë
1 paket bacon
1 burk cantadou vitlök och örter
2.5dl creme fraiche
1.5dl vispgrädde
färska champinloner
soja
salt och peppar
 
Stek fläskfilé, bacon och champinjoner. Blanda och koka upp cantadou, creme fraiche och grädde. Blanda ihop allt i en stekgryta och krydda med salt, peppar och soja.
 
 
 
Varma Kramar 
Linda

Min födelsedag!

I torsdags fyllde jag år och hade en helt underbar dag och kväll!! Jag blev så himla bortskämd att man kunde tro att jag fyllde jämt :)
Dagen spenderades hemma med massa mys med Ella och som vanligt så städar jag alltid på fm när jag fyller så det är fint när gästerna kommer på kvällen. Snälla påminn mig nästa år att göra det dagen innan så man slipper stå med det den dagen då man egentligen bara ska njuta :)
Mitt i städet fick jag överraskningsbesök av mina vänner Susie och Emma som kom och lämnade en fin orkidee, så himla gulligt av dom <3
På kvällen hade jag mina 3 syskon och deras familjer här och även moster och morbror med respektive, jätte trevligt!!
Till fika bjöd jag på massa goda ostfrallor (LCHFs frallor till mig) med lite goda pålägg och grönsaker och Schwarzwaldtårta. Enkelt, uppskattat och gott :) Jag köpte faktiskt en Schwarzwaldtårta som var glutenfri för den kändes lite nyttigare, lite kolhydrater får man faktiskt äta på sin födelsedag :))
Det roliga var att gästerna var nyfikna och smakade på mina LCHF frallor oxå och dom blev väldigt uppskattade :))
Nu måste jag få skryta lite oxå om alla jätte fina presenter jag fick, det var så mycket att jag skämdes!! :)
Av min underbara Marcus och Ella fick jag en Tassimo kaffemaskin som jag velat ha jätte länge men vart för snål för att köpa med lite goda smaker till. Av dom fick jag även ett rosa headset jag kan ha när jag är ute och går och presentkort på både Kapp-Ahl, HM och MQ!!! Han är galen min sambo! <3
Av resterande gäster fick jag en snygg tröja, ring, blommor, choklad och presentkort på Grappa, Gina Tricot och mer på HM :)) Gud va bortskämd jag är! Fatta att jag ska ut och shoppa i veckan Mohahaha!!
Mina föräldrar är i Grekland just nu så jag saknade dom jätte mycket men vi ska ses i morgon när dom kommer hem <3
 
 
 
 
Varma Kramar
Linda

Frallor!

Fick ett ryck nu ikväll och bakade LCHFs frallor, och käre tid va goda dom var!!! Seriös var det nog dom godaste frallorna jag någonsin ätit! :)

Saken är den att i morgon är det min födelsedag så familjen och några släktingar kommer på fika på kvällen. Tänkte att det kan vara gott med lite frallor och kex med goda pålägg och grönsaker innan tårtan. Jag hade tänkt att skippa allt vad LCHF heter och unna mig massa gott i morgon men varför inte försöka göra det rätt?! :)
Jag tänker köpa vanliga ostfrallor oxå men det kan va kul med dessa oxå :)
Jag hittade som vanligt receptet på 56kilo.se som är en helt fantastisk sida!

Hår kommer en bild på mina frallor! :)

 
 
 

4-6 bullar

1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver)
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
3 msk vatten eller mjölk
3 msk smält smör eller kokosfett
svarta vallmofrön + uppvispat ägg
Lägg gärna till 1 msk chiafrön i degen! Gott!

 

Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Från 56kilo.se
 
 
 
Varma Kramar
Linda
 

Mc Donalds och LCHF?!

Idag har det vart en riktigt bra dag!
Dagen startade med Kesoplättar med ost och tomat, jag menar vad kan gå fel då? :)
Klockan 10 kom min underbara vän Kickan och körde mig till Kungsbacka för att hämta min nya bil :) Gud va jag gillar den! Det känns att det är turbo och jag gillar att den är så tyst! Och alla finesser sen då... Inte är jag van vid farthållare mm :) Nu ska jag bara ta reda på hur man kopplar bort airbagen fram oxå så lillan kan sitta där.
Jag var ju tvungen att visa mitt nya åk för syrran oxå så vi möttes upp på Mc Donalds och det gick att äta LCHF där oxå! :) En kycklingsallad med majonäsdipp blev det för mig.. Och ett glas vatten.
Sedan åkte vi hem till henne för att fika och det räckte faktiskt men en kaffe bara :)
Nu till middag blev jag sugen på en omelett och den blev riktigt god! Tror jag ska kalla den för Tacoomelett! :))

Tacoomelett!

Bryn lite blandfärs och krydda med tacokrydda.
Vispa ihop en omelettsmet (2ägg + 2msk vispgrädde) och häll över. Stö lite riven ost över och krydda med lite salt och peppar!
Till det hade jag lite gurka, tomat och cream fraîche :) Super gott och nyttigt!!

Varma kramar
Linda


Ny bil!

Fick äntligen sålt min bil i söndags! Jag älskade den bilen men det funkade inte nu när jag fått barn. Barnvagnschassit fick precis plats i skuffen och liggdelen fick vara i baksätet så när jag och Ella skulle någonstanns fick ingen annan plats i bilen, heller inte ngr kassar när man handlat :) Men snygg var den! En svart Opel Corsa -08 som bara hade gått 6300 mil! :)
 
Helst hade jag velat köpa en läcker SUV men dom e rätt så dyra och passar inte min plånbok just nu om jag någongång ska ha råd att köpa min drömgård hehe så jag fick sänka min standard lite. Men jag känner att jag har valt rätt. Jag ville ha en familjebil med bra komfort och prestanda så det fick bli en Saab 9-3 Sportkombi -06 med grått läder, klimatanläggning, drag, elstolar, navigationssystem mm som bara gått 10000mil! Jag valde mellan den och Volvo V70 men eftersom jag vill ha diesel är den ganska dyr i skatt typ 7000kr och med Saaben fick jag väldigt mycket bil för pengarna eftersom andrahandsvärdet är så dåligt. :)
 
Såhär ser min nya bil ut!
Ps Färgen som är beige metallic är kanske inte min favorit men man vänjer sig säkert
 
 
 
 
 
Varma kramar
Linda
 
 
 
 

Kesoplättar!

Hej alla glada!!
Inne i vecka 2 med LCHF och det går jätte bra... Idag iaf hahaha! Saken e den att jag ligger sjuk och har gjort det sedan i fredags så första helgen med LCHF gick inte så bra, eller rättare sagt helgen och måndagen men idag är jag på G igen :)) Lite snedsteg får man ta ibland tycker jag! :)
Till frukost idag gjorde jag Kesoplättar, gud va goda dom var!! Hittade receptet på 56kilo.se som förövrigt är en väldigt bra blogg om LCHF med massa goda recept!
 
 
Kesoplättar

1 portion – (2-4 plättar)

1 ägg
100 gram keso (1/2 liten burk)
0,75  msk fiberhusk
En nypa salt.

Mixa allt med stavmixer och klicka ut  4 stycken i panna med kokosfett (utan smak). Stek på ganska svag värme (50%) en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.

 Hämtat från 56kilo.se
 
Eftersom jag varken hade grädde eller bär hemma så la jag på ost, gurka och tomat med en klick rysk yoghurt på, mmm va gott!!!
 
Nu är det dags för middag och det blir tacos utan bröd med massa cream fraich... Man kan inte annat än å älska LCHF <3
 
Varma Kramar
Linda

Det gick åt skogen!

Helgens diet gick åt skogen... Men trevligt som tusan har jag haft ändå :)) Det började med i fredags fm när Madde ringde och frågade om vi ville komma bort till Coop och ta en kaffe, javisst! Hmm borde inte åkt dit hungrig.. Tog en pizzini som är som en pirog med kycklingröra mmmm!!! Sedan på eftermiddagen blev jag å Mackan rastlösa så vi åkte till Lilla Träslövs hembageri å tog en kaffe... Och kärleksmums.. ;) På kvällen lagade Marcus kyckling, ris å jordnötsås.. Smaskens med ett glas rött till det haha! Ja som ni förstår så var jag fast vid det goda och fortsatte lör, sön å måndag. I morse när jag ställde mig på vågen var det plus 1,3kg alltså 77,6kg.. Fy fan :(
Idag beslutade jag mig iaf för att börja med LCHF och det har jag nu lyckats med hela dan haha 4,5 timma har jag vart vaken men det ska nog bli jätte bra!! Pepp pepp pepp!! ❤

Varma Kramar
Linda


RSS 2.0