Den strandade sälen :)

Wow vilket väder! Sommaren är verkligen här nu och jag hoppas det är för att stanna! :) Idag har vi 26 grader varmt och strålande sol! :)
Nu får banne mig bebisen komma ut!! Hon har lurats hela veckan med massa värkar på kvällarna och nätterna som sedan vart som bortblåsta på dagen... Var på mödravården på rutinkontroll i tisdags och allt såg jätte bra ut, dock tyckte min BM att eftersom värkarna hade satt igång och hon såg på mig att jag inte hade sovit på ett par nätter att jag skulle åka in på förlossningen på kvällen.. Antingen för igångsättning eller att dom skulle ge mig ngt att sova på. Men när kvällen kom så var jag inte alls sugen på det utan valde att stanna hemma istället... Sjukhuset är inget ställe man vill vara på i onödan och som tur var så fick jag sovit rätt ok den natten hemma ändå. 
Inatt har jag faktiskt sovit jätte bra, säkerligen bara för att Marcus har kommit hem så man är trygg och vet att man kan åka in närsom så nu är vi väldigt redo för bebis i helgen :))
Idag har vi vart och hälsat på Kickan och David och deras lilla prinsessa Emilia som kom till världen i måndags <3 Nu är dom välsignade med 3 underbara döttrar, lycka <3
Fick även lurat med mig Marcus på en liten promenix på Getterön innan! Jag älskar verkligen getterön, det är så vackert att sitta vid klipporna och se ut över havet, fästningen, kurorten och den härliga strandpromenaden <3 Vattnet var kallt men det var ändå jätte härligt att plaska med mina varma och svullna fötter i vattnet :)
 
Här kommer en liten bild på älsklingen med fästningen i bakgrunden <3
 
 
Många har frågat efter lite gravidkort på mig, men det är inte så jätte kul att vara med på kort när man gått upp 30kg och känner sig som en strandad säl haha! Känner att jag har hållt mig borta från både kameror och stora folksamlingar pga av detta. Men igårkväll kom vi på att det faktiskt kan vara lite kul med ngr kort på min jätte kropp så man kan skratta åt den sen och även ha möjlighet att visa lillan hur jag ser ut nu 2 dagar innan beräknad förlossning! Så här kommer lite kort på tjejen som käkat upp mig, jag lovar att jag finns där inne någonstanns bland hakor, halsar, vatten, bebis och fläsk :)) Håll till godo!
 
 
 
Såhär ser jag som sagt ut nu, känner att jag har en del träning att ta itu med efter lillan har kommit.. Självklart kommer en del försvinna efter förlossningen typ bebiskilon och massa vatten mm men inte 30kg hahaha det krävs lite träning! Tur jag har häst och en bra barnvagn för det lär bli en hel del promenader med den :)
 
Nu ska jag ta mig en välförtjänt power nap!
 
Varma Kramar
Linda

Vecka 40!!!

Bebisen: Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.
Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma: Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa: Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det! Du har väl läst artikeln om Pappans/partnerns roll vid förlossningen

Jag: Nu är det nog snart dags tror jag, men man vet ju aldrig..! Hade förvärkar och sammandragningar som tusan natten tills idag, dom var så kraftiga att jag inte kunde ligga utan var tvungen att vara uppe å gå i omgångar, men självklart var dom som bortblåsta på förmiddagen :) Nu här framåt kvällen känner jag nu att det börjar sätta igång igen men man vågar ju inte hoppas eftersom dom har lurats innan. Marcus skulle egentligen ha åkt upp till Alingsås nu ikväll redan men stannar hemma och åker till jobbet tidigt i morgonbitti istället ifall det skulle bli värre inatt å vi får åka in. Konstigt att det oftast är värst på nätterna, men jag har hört att det är när man slappnar av man tydligen frigör ngt förlossningshormon. För övrigt mår jag ovanligt bra och är väldigt förväntansfull inför förlossningen! Kvällarna är ju som jag sagt innan fortfarande lite jobbiga pga all min vätska i kroppen och på nätterna känner jag mig som en strandad val som knappt klarar vända mig om haha! Ska nog ta ett kort på magen i morgon, har vart lite dålig på det där men vem tusan vill vara med på kort när man ser ut så här haha fast det kan ju vara kul att ha sen iof :)

 

Varma Kramar

Linda

 


Storstädning av bilen!

Fick mail av en kille som sett min annons på bilen igår kväll, han lät jätte intresserad och ville ha ngn mer bild på hur bilen såg ut på insidan oxå bara.. Tyvärr hann vi bara tvätta bilen utvändigt igår ju så jag tänkte att det går ju snabbt å lätt å fixa det själv idag.. Oj vad fel jag hade haha! Det possitiva var att det var strålande sol och 17 grader och det negativa att jag kan vara sån jäkla perfektionist ibland... Det tod mig 3 timmar att städa den jäkla bilen och ont i fogarna som tusan har jag nu :( Först skurade jag hela inredningen med en skursvamp, sen tog jag en trasa och svabbade med massa medel, tvättade alla rutor å sedan dammsugade ja överallt. Men efter det var jag fortfarande inte nöjd så jag torkade ur hela bilen igen med speciella servetter man har till bilinredning och sedan hittade jag ett speciellt spray som jag sprayade inredningen med så den blev jätte blank och fin... Kan meddela att bilden strålar nu hahaha!!
 
Efter den storstädningen var jag ju tvungen att ta bilen på en liten åktur så jag åkte hem till Madde där hon och Evelina hade bakat en jätte god kladdkaka som vi vräkte i oss på altanen samtidigt som vi tjötade massa skit :) Madde fick ju bebis i december, lilla Ninja så jag fick läsa hennes förlossningsjournal och det var spännande! Dock fick hon ju göra att akut kejsarsnitt så lite rädd blev man ju :)
 
På vägen hem körde jag förbi Stantons och unnade mig en Kycklingsallad som jag tog med mig hem, gud va gott det var!! Ngt mer possitivt idag var att Marcus kom på att det är Kristiflygare på torsdag så han kommer hem redan på onsdag så det blev en kortis vecka för han bara, skönt för jag saknar han redan <3 Har haft en del förvärkar nu ikväll som har gjort ganska ont och då kan det vara lite jobbigt att vara själv, men han e ju bara ett samtal bort som tur e om lillan får för sig att komma ut nu :)
 
Nu är det det dags att bädda ner sig i sängen och spela lite av det förbannade Candy Crush.. Blir galen på d spelet men man kan ju inte sluta... Jag har vart på bana 65 nu i säkert 2 veckor och det går verkligen inte att komma vidare.. Ngn som har ngt tips?? :)
 
Varma Kramar
Linda
 
 
 

Söndag!

Då var denna helgen slut och Marcus har åkt till jobbet och kommer inte hem innan på torsdag, om inte lillan vill titta ut innan det då förstås. Han har ca 2 timmar att köra hem om det sätter igång så det är säkert ingen fara, Det kändes lite konstigt när han åkte denna gången faktiskt, eftersom han vart hemma å ledig i 1,5 vecka så har man börjat vänja sig vid det. Det ska bli skönt när bebisen kommer för då ska han inte jobba *borta* längre, eller inte sova borta iaf :)) 
I gårkväll var jag, mamma, pappa och Patrik hemma hos Annelie och Marcus och blev bjudna på massa god middag, jätte gott och mysigt var det! Tack! Marcus var på herrmiddag hos hans vän Conny så han var inte med, men han var så söt å ville inte ens dricka en öl iaf bebisen skulle få för sig å vilja ut  <3 
 
I dag har Marcus lillebror Paul vart här med sin coola motorcykel och fikat, jätte kul!  
 
Marcus var så snäll innan och överraskade mig med att tvätta min bil, byta däck och inte nog med det så hade han tankat full tank oxå :) Gulle han <3 Så nu har jag fotat den och lagt ut på blocket så jag kan köpa en större bil som bla kan dra hästtransporten. Har kollat mycket på Kia Sportage och Toyota Rav 4 så ngn av dom blir det :)
Någon som är intresserad?
http://www.blocket.se/halland/Opel_Corsa_1_3_Ecoflex_5d_Diesel_46917922.htm?ca=20&w=1
 
Vi har även vart ute på en liten söndags utflykt och kollat på en gård som är till salu.. Mest bara för nyfikenhetens skull eftersom den var så billig, men fy fasiken vad lurad man kan bli av en mäklarannons!! Bilderna och beskrivningen var inte alls som verkligheten, usch för sånt! Fattar dom inte att man märker skillnad när man kommer dit, det är ju inte så att ngn köper en gård osedd.. ja ja!
 
Nä nu ska jag nog ta mig en liten bit kladdkaka och sen lägga mig i sängen och sätta på en film att somna till :) God natt allihopa!
 
Varma Kramar
Linda
 

Vecka 39

Oj oj oj nu börjar det närma sig!! Här kommer lite info om vad som händer med oss denna veckan :)
 
Bebisen: Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

 

Mamman: Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

 

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

 

Pappan: Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem.

 

Hos barnmorskan: Nu kanske du går på ditt sista besök hos barnmorskan före förlossningen. Men försök att inte bli allt för besviken om det blir några besök till. Barnmorskan kontrollerar hur barnet ligger, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. 
Nuförtiden förs journalen elektroniskt, så det enda ni egentligen behöver ta med er till förlossningen i pappersform är provsvaren det vill säga blodgrupperingen och svar på screeningproverna. Men de flesta barnmorskor lägger kopior på journalen i mappen, så ta med dig den mapp som barnmorskan gjort i ordning åt dig. Glöm inte att ta med dig legitimation!

 

Jag: Jag mår faktiskt riktigt bra nu och det är super skönt, om man jämför med hur jag har mått innan iaf :) Självklart sover jag jätte dåligt på nätterna pga allt spring på toa och värken i mina svullna fötter men oftast tar jag igen det med lite vilostunder på dagen :) På tisdag är det dags för barnmorskan igen, hon trodde inte att bebisen skulle stanna inne i magen tills dess pga att hon hade sjunkt ner så mycket i bäckenet förra veckan så man vet ju aldrig :) Ja ja man får ju vara possitiv å tänka att hon trivs inne i mig tydligen iaf haha! Jag är riktigt stor nu, gigantisk skulle jag nästan kunna säga haha, hoppas verkligen inte det kommer vara svårt att gå ner alla dessa kilon sen!! Sedan invägningen har jag nu gått upp 18 kilo och det är riktigt mycket!! Helst eftersom jag hade lagt på mig en del innan oxå.. Harre gud det får bli många promenader med vår fina barnvagn sen :)) Hoppas verkligen att amningen kommer funka sen, har hakat upp mig lite på den faktiskt... Självklart eftersom det är så nyttigt för barnet och smidigt för mig att ha med maten överallt, men även eftersom det är ett riktigt bra bantningsmedel haha! 

 

Varma Kramar

Linda

 


Sol och utomhusfix!

Vi hälsar solen och den härliga våren välkommen även denna dagen!! Underbart är det!! :)
Just nu är Marcus ute i hagen och fixar färdigt i hagarna. Det blir lätt lite lerigt när det regnar på vissa ställen så han har grävt bort översta lagret på dom mest utsatta ställerna och fyller igen med 0.90, 0,18 och även lite stenmjöl tror jag oxå :)
Själv är jag för tillfället inne för att fixa lite lunch till oss (kycklinggryta och pasta) och då får man ju passa på att skriva ngr rader oxå hihi.
Jag har faktiskt oxå vart ute å vart lite duktig nu på förmiddagen trots min stora mage :) När solen lyser så härligt får man passa på att vara ute och lägga alla måsten man har inomhus lite på vänt. Finns det ngt härligare än att sitta ute och fika och sola eller att grilla? Svar Nej! Haha så nu är det dags att fixa altan/uteplats så vi kan njuta hela våren och sommaren :)
Min vän Kickan som är gravid i vecka 41 nu och har då gått över tiden arbetar som trädgårdsmästare. Hon är så härlig haha hon ville försöka få igång förlossningen så hon har vart här på fika och passade då även på att beskära vårt träd med silver päron. Jag kan meddela att det är inte många så höggravida som hoppar upp på en stol med en sekatör i det stadiet, underbara hon! :) Åh vad jag längtar tills de trädet kommer blomma ut och altanen blir färdig! Det kommer blir sååå fint!! :)
Igår var jag och hälsade på min storebror Mikael och hans Annika en sväng på deras gård i Syllinge, det är så fint där och dom är så duktiga på att greja! Med mig hem fick jag lite lådor som jag hittade i ett gamalt skjul. Tänkte fixa i iordning dom och ha blommor i på altanen sen när den är färdig. Först hade jag tänkt måla dom vita men samtidigt så vill jag inte förstöra dom så frågan är om man bara ska lasera dom eller vad tycker ni? Kom gärna med tips!
 
Här kommer lite bilder :)
 
 
Marcus gräver i hagen
 
 
Höggravida Kickan beskär trädet med Silverpäron 
 
 
Tog även och satte ngr grenar i en kruka :)
 
 
Såhär fint blir trädet sen när det blommar
 
 
Marängsviss och kaffe till fikat :)
 
 
Såhär ser altanen ut nu innan bygget e färdigt.
 
 
Lådorna från Syllinge. Vad tycker ni jag ska göra med dom? :)
 
Nä nu ska jag ropa in min käre karl så vi kan äta lite sen lunch och sen ska jag nog allt städa ur min bil som ser ut som en soptipp :))
 
Varma Kramar
Linda
 
 
 
 

Underbara 1 maj <3

Första maj var lika underbar som alltid! Efter att ha haft sjukstuga hemma i nästan en vecka med en förkyld karl så kunde inte dagen blivit bättre! :) Först var det kosläpp på Matsagård och sedan fick alla barn och vuxna åka traktor med släp hem till Jenny på Smedagård! Solen lyste, massor med folk, LRF bjöd på korv m bröd, Lotta hade en jätte fin uppvisning på hennes underbara hingst Ylur och Jenny bjöd alla barn och vuxna på ponnyridning på hennes islandshästar och shettisar! Mycket uppskattat av alla besökare! Tyvärr kunde jag inte hjälpa till med ngt pga min stora mage så jag fick hålla i kameran i stället :)
 
Sedan var det dags för 7-års kalas hos min underbara systerdotter Alicia som jag även är stolt gudmor till <3
Hon lyckas alltid få så fint väder på hennes dag så alla gäster är alltid så fyllda av lycka och energi och försöker lapa så mycket sol som möjligt på deras fina altan :)
På kalaset bjöds det på kakor av alla dess slag och fina tårtor med prinsessor och det nya nu.. Monster High! För er som inte vet vad det är så är det barbiedockor som ser ut som hemska Emos.. Ja jag säger då det.. Vart tog de gulliga prinsessorna och My Little Ponnys vägen?! :)
Av oss fick hon Monster High docka och sängkläder med Monster High så hon var nöjd och glad och jag hoppas inte hon får mardrömmar haha!
Hennes lillebror Charlie fick även en Monster Truck av oss så han inte skulle bli avundsjuk när hon öppnade sina paket.. Harregud vad man skämmer bort dagens barn egentligen! :)
 
Här kommer lite blandade kort från dagen, som jag sagt innan så är jag inte så bra fotograf så tar det för vad det är :)
 
Fika i solen :) 
 
 
LRF bjöd på korv med bröd
 
Traktoråkning
 
Det fanns både öppna och stängda släp
 
Dom vuxna tyckte nog det var lika kul som barnen :)
 
Massa traktorer :)
 
Mycket folk blev det!
 
Det blev lång kö till korven direkt :)
 
Lotta visade upp hennes fina hingst Ylur
 
Så duktiga!
 
Lotta med Robban och deras ena son Theus
 
ALICIAS KALAS!
Syster Annelie, Marcus, Alicia i famnen, Bella och min moster Bibbi 
 
Fina tårtor!
 
Pappa, mamma, lillebror Patrik, storebror Mikael och hans Annika.
 
Barnen letar godispåsar i trädgården
 
Lyckliga barn med godispåsar! :)
 
 
Som ni nog förstått nu så var det en mycket bra dag och självklart kväll oxå eftersom den spenderas med min underbara man med en bra film och jag blev även bortskämd med mat och fotmassage <3 Livet är bra underbart ibland!
 
 
Varma Kramar
Linda
 

RSS 2.0