Gekås...

Helloooo!!
Vaknade igår och mådde kanon bra så Gekås kändes som en strålande idé.. Ack så fel jag hade!! :) När jag kom till Rolfstorp så var jag så yr att jag var tvungen att stanna bilen och vila lite.. Gick in å köpte 2st bananer och en cola i affären där och funderade på om jag verkligen skulle fullfölja resan.. Fick en liten sockerkickk och lyckades köra hela vägen dit.. Fick dock sitta i bilen i en kvart innan jag samlade ork till att gå in i det stora gula billiga huset... Varför är jag som himla enveten, varför vände jag bara inte och körde hem när jag mådde så dåligt? Nej nej självklart ska man försöka tills benen inte bär en mer... Jag lyckades iaf med nöd och näppe få tag på det mesta jag behövde.. Ngr fina rosa sommarbodysar till lillan, en rosa sänghimmel, filt, snutte, gosedjur, skallra, täcke, lakan, säng och barnvagnsskydd, manikyrset till bebisar, borste, amningsskydd, tvättlappar.. hmm ja å lite annat smått och gott :)) Tur jag hade en kundvagn kan jag ju säg för mestadels stod jag nog bara å luta mig över den och kände hur hela världen snurrade, men till slut kom jag ut iaf och avslutade shoppingen med ett gott mål med Burger King :) 
Fick även köpt en smoothiemaker åt min systers barn, som dom har tjatat om den sådan haha dom får tydligen det på dagis och fritids till mellanmål och det är ju jätte bra att dom gillar det eftersom det är nyttigt! Så efter gekås körde jag om dom och lämnade den och vi var ju tvungna å provköra den då oxå :) Yogurt med frysta hallon och en banan blev det och oj va dom gillade det :))
Sen var det hem och vila lite inför kvällens föreläsning i bygdegården som var för alla häst och markägare i bygden. Dock så ville inte en enda muskel i min kropp resa sig ur sängen och hela huset snurrade så det va bara å släcka lampan igen och hoppas på att LRF annordnar fler sånna här saker i framtiden.
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för om en timma ska jag vara i stan och ta en spruta till och sen ska jag till Smedagård och kolla på Reynirträning och dricka kaffe med Lotta och tjejerna! :)
 
Ha en bra dag allihopa!
 
Varma Kramar
Linda

Vecka 32

Bebis:

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas. 

Vikt 2 kg, Längd 44 cm.

 

Mamma:

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar. Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

 

Pappa:

Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man som par ser över sin ekonomi och sina försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Sådant måste ni ta ställning till själva. Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni har möjlighet att börja ta ut föräldrapenning redan från 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.

 

Varma Kramar

Linda


Sprutor!

Hej svejs i blåsten! 
Trodde att våren var här för att stanna men ack så fel jag hade! Nu blåser det som tusan och det ska tydligen komma mer snö i natt oxå... Jaja framtiden ser ljus ut ändå :) Längtar sååå till sommaren! Vill sitta på en filt och dricka rosé och äta jordgubbar, mumma!! 
Var hos läkaren idag igen, jag hade en väldig brist på B12 så jag fick en spruta för det direkt, ska även få sprutor nu varannan dag ett tag framöver och även äta tabletter varje dag. Tråkigt nog trodde hon inte att detta skulle gå över när lille bebis kom utan jag skulle få fortsätta med sprutor varannan månad hela livet, men får det mig att må bra så är det ju inte så farligt :))
Har faktiskt känt mig mycket piggare idag och mindre yr, vet inte om det har med sprutan att göra men skönt är det iaf, om ett par veckor trodde hon även att mina domningar i händer och fötter kunde släppa, tjohooo :)
Efter läkarbesöket åkte jag hem till Madde och blev bjuden på go frukost, tänkte bara stannat en liten stund men vipps så hade jag vart där i över 3 timmar haha att vi kan ha så mycket att prata om när vi typ ses varje dag <3 
Nu ikväll har jag passat syrrans lille pojk medans övriga i familjen var i badhuset, han har haft öroninflammation stackaren så inget bad för han denna veckan. en vi hade mysigt ändå å spelade wii och titta på barnprogram <3
 
Varma Kramar
Linda
 

Bra helg!! :)

Istället för att skriva och beklaga mig över vilken fruktansvärd vecka jag har haft så kan jag glatt meddela att helgen vart bra och jag ser fram emot och hoppas på en super bra vecka utan sjukdommar och besvär :)) Låg som ett kolli hela veckan med feber, frossa, ont i hela kroppen och en huvudvärk från självaste helvetet, men i fredags vände det! :) Bjöd då in käraste mamma, syster, hennes man och deras två barn på lunch, Fläskfilégryta med ris blev det och chokladpudding till efterätt, mmm va gott det var! Barnen lekte på deras blivande kusins nya rum och dom längtar efter bebisen lika mycket som vi <3
Barnen hade med sig morötter så självklart så avslutades besöket i hagen med hästarna, lycka! :)
Efter jag å Mackan hade ätit kvällsmat så blev jag så trött så jag la mig i soffan framför en film och han åkte på fest i Hunnestad. Första gången han var på fest sen jag blev gravid i somras så det var allt på tiden :) Han vågade dock inte dricka något ifall jag skulle behöva in å föda för tidigt så han var hemma redan efter kl 23, duktig man jag har :)
I lördags var jag i Jennys ridhus på Smedagård hela dan och kollade på kurser för Karin Åkerström, gud va sugen jag är på att börja rida igen!! Har satt 1 juli som datum då jag senast ska upp i sadeln och sen hoppas jag kunna rida för henne oxå :)
Efter ridhuset bar det av hem till min fina vän Madde och hennes söta dotter Ninja på fika och sen på kvällen åkte jag å Mackan hem till mina föräldrar.
Min strorebror och hans sambo var oxå inbjudna till mina föräldrar så det bjöds på kanongod mat och mycket trevligt sällskap, härliga lördag!!
Idag vaknade jag dock med huvudvärk igen men som tur var så lyckades jag vila bort den på förmiddagen.
Gud va jag har börjat sova dåligt på nätterna.. Konstiga mardrömmar som mestadels har med bebisen att göra, toa besök varannan timma och svårt att vända sig om pga foglossningarna. Så fruktansvärt skönt att jag inte jobbar längre!! :))
Idag har jag faktiskt även börjat packa min bb-väska oxå på inrådan av min käre sambo haha jag visade han min långa lista på allt jag funderar på att han med mig så han blev la skräcklagen när han tänkte på att det kunde bli han som skulle få packa ner allt om jag skulle föda för tidigt :)) Nu är den påbörjad iaf!
 
Nu har vi precis vräkt i oss varsin god kebabtallrik och ska däcka framför Tvn till Karate Kid!
 
Fortsatt trevlig söndag på er!
 
Varma Kramar
Linda
 

Vecka 31

Bebis:

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern. Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud. Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Jag:

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig. Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

 

Varma Kramar

LInda


Klagomuren!

Välkommen till min helt egna klagomur!! :) 
Gud va trött jag är på att ha ont och känna mig som ett kolli!! Tycker synd om min käre sambo som får lyssna på hur ont jag har hela tiden, tom jag är ju trött på att säga det!! :) Tror han är lite glad över att han  är borta och jobbar mån-tors varje vecka så han slipper tjötet fastän han säger att han hellre är hemma med mig, älskar han till månen och tillbaka ändå <3
 
Idag har jag vart hos sjukgymnasten igen på akupunktur, guuuud va ont det gör när hon pinar mig! Förhoppningsvis kommer det att bli bättre snart när inflammationen i bäckenleden är borta och man kan fokusera på foglossningarna bara... Idag har hon lagt mest fokus på mina höfter så nu är jag så öm där att jag inte kan stå, sitta eller ligga på sidan.. Men nu har jag faktiskt hittat en ganska ok position i soffan, halvliggandes med min goa gravidkudde, dock kommer jag inte upp nu så ja får nog stanna här tills M kommer hem :) Önskar att jag inte var sängliggandes 90% av dygnet!
 
 
I morgon blir det en jobbig dag för Marcus kära familj, hans mormor har gått bort och ska begravas i gbg... Önskar att jag hade träffat Marcus tidigare så jag hade fått möjlighet att lära känna denna fantastiska kvinna som jag har hört så mycket gott om! Jag hoppas verkligen att jag mår bättre i morgon så jag klarar av att följa med, det blir ju en massa sittande både i bil, i kyrkan och på middagen efter vilket inte blir så lätt.. Även om jag aldrig träffat henne vill man ju ändå visa hans familj omtanke och deltagande i deras sorg... Som sagt så håller vi tummarna för att jag mår bättre i morgon, fast jag tror nog dom förstår om jag inte skulle klara av det..<3
 
Nä nu ska jag sluta ögonen en liten stund och invänta min käre gubbe <3
 
Varma Kramar
Linda
 
 
 

Växande mage och tatuering!

Hahaha damn va min tatuering har blivit stor! Hoppas den inte blir allt för förstörd nu så den ser konstig ut när magen blir normal igen.. Jag tyckte att jag hade jätte fet mage när jag var i vecka 7 haha den e liiiiite större nu :)) Vågar man hoppas på att kroppen kommer bli som vanligt igen efter graviditeten?
Här kommer lite kort på magen iaf som många har frågat efter :)
 
Vecka 7
 
Vecka 16
 
Vecka 30
 
 
 
Hade tänkt äta pizza idag eftersom jag inte orkar ta mig till köket för alla jäkla sammandragningar och foglossningar jag har idag men när man tittar på magen på dessa korten så borde jag nog avstå :))
 
 
Varma Kramar
Linda
 

Marquis Supergrip boots!

Efter att ha testat massa olika boots till Tildra har jag nu äntligen köpt dom bästa!! Marquis Supergrip heter dom och dom sitter som gjutna på henne! Självklart så kostar dom en del men jag tycker verkligen att dom är värda varenda öre. Här kommer lite info om dom :))
 
 
 

Beskrivning

Marquis Supergrip boots. 
Högpresterande lyxboots för träning, tävling och konvalescenter. Vetenskapligt utformad av veterinär. 
• Lätta för hästen att acceptera. 
• Snurrar inte på hoven
• Ramlar inte av
• Strålen har en egen stötdämpare.
• Trakten och ballarna skyddas av en luftkudde som justeras efter hoven.
• Alla delar även sulan är utbytbara.
• Lätta att sätta på och av då du kan öppna hela framsidan.
• Ingen muskelstyrka krävs för att knäppa. 
• Alla delar utbytbara. 
• Färdigborrade broddhål med utbytbara skruvar till broddar.
 
Hälsosammare hovar:

•Marquis Supergrip är bättre än metallskor.

•Allroundskydd när hästen jobbar

•Inga svaga sulor och trasiga hovar

•Inga sömhål = mindre infektionsrisk

•Bra blodgenomströmning då strålen får jobba

•Unik luftkudde som tillåter fri trakt och hovmekanism

•Naturlig överrullning

•Unikt sulmaterial säkerställer bra mark-grepp

•Hoven kan trimmas när det behövs

•Marquis Supergrip ger bättre presterande än metallskor

•Korrekt grepp på underlaget

•Stötdämpningen är bättre på stenig mark

•Stöten vid nedslaget absorberas via bootsens unika system

•Sulskydd tillåter högre hastighet på stenig och hård
mark

•Ger hoven skydd när det behövs men låser inte hovmekanismen

•Blodcirkulationen ökar istället för minskar

•Hovens horn blir hårdare och friskare av att gå utan metallskor
 
 
 
Jag vet att det finns många delade åsikter om barfota hästar.. Ja lika många åsikter som det finns om all hästhantering.. Alla människor är olika, även hästar.. Barfota funkar jätte bra på Tildra, hon har inte ömmat en enda gång sen hon blev det och skulle hon visa minsta tecken på att inte må bra så skulle jag självklart sko henne! :)
 
 
Varma Kramar
Linda

Akupunktur mot foglossningar!

Igår var jag hos sjukgymnasten pga min foglossningar.. Det gick sådär.. Jag borde tagit tag i detta tidigare tydligen enligt henne.. Hon la händerna på mina höfter och tryckte till lite å jäklar va det small till högt från ryggen och AJ va ont det gjorde.. Hon konstaterade att jag hade svåra foglossningar både fram och bak, inflamation i bäckenleden och att mitt gamla diskbrock var på väg tillbaka.. Hon gav mig akupunktur och varnade mig för att smärtan kommer bli värre nu den närmsta veckan innan den blir bättre... KUL! Jag fick iaf starka restriktioner om att jag inte fick bära varor, städa, gå i trappor, sitta för länge, stå förlänge.. ja.. hon tyckte jag skulle hålla mig i horisontellt läge så att säga.. fy tusan va tråkigt... Jag ska få akupunktur 2 gånger i veckan och på torsdag ska jag få hem en tens apparat som jag ska använda 2-3 gånger per dag.. Maskinen ska tydligen stimulera nerverna med elektrisk ström via elektroder som sätts på huden.. Ja den som sa att man skulle leva i ett ständigt lyckorus som gravid hade rätt så fel enligt mig.. Självklart längtar jag som tusan efter vårt lilla mirakel och all smärta i världen kommer säkerligen vara värt det men ibland tycker ag allt man ska få lov att vara lite bitter!!! :)
 
Nä nu får det va slut med självömkan, jag har ju min kära underbara gravidkudde som jag kan mysa med i soffan och det finns massa bra filmer jag vill se så det kommer inte gå ngn nöd på mig! Jag skulle förresten behöva en till medryttare till min kära häst, ingen som vet ngn?? :))
 
Varma Kramar
Linda

Ny Design!

Vad tycker ni om min nya design på bloggen?! Själv älskar jag den! :) Det är ju verkligen jätte svårt att fixa så jag är så glad att jag fått hjälp! Jag letade gratismallar över hela internet, ville ha ngn rosa med lite gammalmodig stil och ngr bilder i headern men det var omöjligt!! :)) Skrev på Fb i min status hur svårt det är att göra design och får ett tips av snälla Natalie www.rackartussenochjag.blogg.se att hennes vän Charlotta från gbg www.challen.se var jätte duktig. Så jag skickade iväg ett mail till henne och vips så hjälpte hon mig med denna! :) Ett jätte stort TACK!

Varma Kramar
Linda

Vecka 30

Vecka 30
 
Bebisen
Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför. Vikt 1 600 gram.
 
 
Jag
Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.
därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför. Vikt 1 600 gram.

 

Varma Kramar

Linda

 
 
 
 

 

 


SHOPPING!!!!

Dagen började med att min kära sambo överraskade mig med god frukost på sängen, han gör det ganska ofta på helgerna faktiskt och det är väldigt uppskattat ♥
Nu har han åkt till studion där han spenderar den mesta av hans lediga tid, just nu hjälper han sin vän Vigge att spela in en låt. Jag har fått smakprov och det låter fantastiskt, jätte kul!! Dom är super duktiga båda två, hon på att sjunga och mitt hjärta på alla instrument och mixning :) Jag är sååå stolt ♥
 
Igår var vi i Kungsbacka på Babyproffsen och shoppade loss, så jäkla kul! På hemvägen blev det Burger King och sen var matkoman i soffan ett faktum :) Marcus drog till studion ett tag medan jag kollade på typ 4st avsnitt av *en unge i minuten* och lipade som tusan haha jag gillar Tv4 Play men inte alla känslostormar som graviditeten bjuder på :)) Kvällen spenderades i soffan med Mello som Marcus verkligen hatar men kollar på så snällt ändå haha och lite god mat :)
 
Detta shoppade vi igår på babyproffsen!
 
Gravidkudde från NG-baby
 
 
Rosa Amningskudde Pingu
 
Rosa Skötbädd Pingu
 
 
Rosa Badbalja
 
Rosa Badhjälp
Vi köpte även en liten rosa hjälmmössa att ha med till BB och en bra kudde till vaggan, som ni förstår är jag super nöjd med alla fina rosa inköp :))
 
Dags att ta tag i denna dagen och våga släppa taget om den underbara gravidkudden haha
 
Varma Kramar
Linda

God morgon världen!

Godmorgon världen! 
Förlåt att jag inte skrivit på ett par dagar, jag har verkligen haft fullt upp..;) Men här kommer en uppdatering av vad som hänt dom senaste dagarna i mitt lilla men ack så betydelsefulla liv ♥
 
I onsdags var det ju dags för det efterlängtade tillväxtultraljudet och det gick super bra! Min kära mamma var med och det var jätte mysigt att ha henne där! Lillan växte precis som hon skulle och sparkade som en galning! Läkaren var tvungen att ta ett kort på hennes stora fot när den sparkade mig :) 
 
Lillans fot ♥
 
 
Fick tillbaka provsvaren på odlingen dom tog förra veckan och som tur var så hade UVI inte spridit sig och hon ansåg att jag inte behövde ngn antibiotika heller men ville att jag lämnade nytt urinprov varje vecka fram till förlossningen. Fick även en remiss för EKG eftersom mitt blodtryck vart så lågt under hela graviditeten, det är verkligen ingen fara utan hellre lågt än högt men eventuellt kunde det var så att mitt hjärta kunde rusa lite i bland och att det isf är därför jag blir yr. Jag är iaf jätte nöjd med detta besöket! :)
 
På kvällen var det dags för vattengymnastik på Kurorten, vi går ju på det varje onsdag med reumatikerförbundet både jag, mamma, syster och kusin och vi har det verkligen jätte mysigt där! Först träning i en timma och sedan brukar vi bada bubbel, varmbad, bastu och relaxa ett par timmar efteråt, LYX! Dock tyckte läkaren att jag inte skulle bubbla och bara basta och va i varmbadet i max 5min åt gången så det blir inte så mycket sånt för mig framöver såklart! Jag tror att kroppen känner av innan bebisen att det är för varmt i bastun, med bubbelpool förstår jag faktiskt varför det inte är bra nu när man är höggravid, det är ju ändå det som dom använder på förlossning för att skynda på :))
 
i torsdags var jag barnvakt åt min underbara systerson, han e ju bara så goooo ♥ Vi bakade kanelbullar och tittade på film och bara mös hela dagen! På kvällen var jag på Me and I party hos Linda, jätte trevligt var det, dock hände nog det som aldrig inträffat innan, jag köpte INGET! :) Hahaha jag var jätte sugen på att shoppa men det var faktiskt inget som jag verkligen föll för och då kan man ju lika gärna hålla i plånboken :) 
 
Igår (fredag) var världens finaste svärmor här på besök, jätte mysigt ♥ Vi käkade lunch, fikade och munnarna gick i 100km/timmen! :) Vi fick även fina blommor ♥
Efter hon hade åkt så drog jag med Marcus ut på en liten promenad i solen eftersom mina foglossningar kändes helt ok, det blev typ 1km sen hade jag så ont och behövde gå på toa hahaha så det var bara att vända hem igen, men det var trevligt ändå :) Kvällen spenderade vi på soffan med god mat och film!
 
Nu ska jag försöka övertala min älskling att vi ska åka upp till Babyproffsen i Kungsbacka och köpa en gravidkudde så jag kan sova bättre på nätterna och även hitta en fin babysitter till prinsessan! :)
 
Önskar alla en jätte trevlig lördag!
 
Varma Kramar
Linda
 
 
 
 
 

RSS 2.0