GIRLS NIGHT OUT!

 
Wow vilken kväll vi hade igår, både på förfesten och på Societén!! Azizah hade lånat en lägenhet i stan så männen våra slapp fly hemifrån med barnen. Oj oj oj så kul vi hade! Kvällens tjejliga bestod av mig, Kickan, Azizah och Ann-sofi. 4st HotMamas som lät som 10 haha! Ja... det råkade faktiskt vara så att en granne knacka på och bad oss sänka hahaha vet inte om det var våra ljuva stämmor eller den härliga 90-talsmusiken som störde han mest! Men lydiga som vi är sänkte vi såklart ;)
 
Förfesten va precis som en perfekt tjejfest ska vara! Vi bakade egen pizza, hade massa snacks och vinet och champagnen flödade medan Azizah som vanligt stylade oss. Några ljuva toner och moves till gamla oldies utövades och självklart pratades det massor om pojkar, sex, barn och allt som hör till livets goda!
 
Även inne på Societen var stämningen på topp och det blev en hel del dans, shots, drinkar och asgarv! Gillar verkligen när det är leg 28 på societen för helt plötsligt tillhör man dom yngsta och det känns verkligen som allt folk har en lite högre standard om man får säga så :))
 
Som sagt hade vi en toppenkväll och det har faktiskt vart värt varenda liten gäsp idag!
Eftersom jag har världens bästa pojkvän så lät han mig sova ut i morse och när jag väl kom upp vid 9:30 så serverade han mig en god kopp kaffe. Han och Ella hade vart i Kungsbacka och ätit gott hos Ellas farmor medan jag var ute ocn härjade och dom hade haft det så bra så! 
 
 
 
Kramar Linda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bilden längst upp kommer från http://www.cheboygan.com

Vanish!

Jag har vart medlem i buzzador ett ganska bra tag och äntligen fick jag min första kampanj!
 
Att vara buzzador innebär att man får olika kampanjprodukter som man själv testar och delar med sig av till vänner och bekanta. Sedan förmedlas mina och de personer jag valts synpunkter till företaget. 
 
Jag tycker att det ska bli jätte kul att få testa massa nya produkter och få möjlighet att berätta för min omgivning om dess possitiva och negativa egenskaper! :)
 
Kampanjen jag fick vara med på nu först är Vanish vilket passar mig perfekt. Jag har en liten bebis ju så svåra bajs och matfläckar ingår i vår vardag :) 
 
Så nu har jag fått hem en låda med massa Vanish produkter som jag ska testa och även ge bort, så är du sugen på att få lite gratisprover så hör av dig! :)
 
 
 
 
 
 
Kram Linda

Lchfbiffar med fetaost!

Här kommer dagens middagstips!
 
 
Köttfärsbiffar med fetaost!
 
500g köttfärs
1ägg
1dl grädde
1msk pofiber (valfritt)
100g fetaost
salt
svartpeppar
oregano
timjan
mejram
 
Blanda ihop allt, forma till biffar och stek! Lätt som en plätt!
Till detta gjorde jag en god gräddsås och serverade med broccoli.
 
 
 
 

Julklappstips!

Många har börjat fråga vad Ella önskar sig i julklapp! :) Här kommer lite tips från jollyroom.se
 
 
 
 
 
Som ni vet så älskar Ella (jag) rosa så det finns hur mycket som helst som är kul! Dessa saker var ju som sagt från Jollyroom.se så det kommer komma fler tips från andra butiker snart :)
 
 
 
Kram Linda
 
 

Fusk!

Idag har jag fuskat, fy mig!! Men gott var det som tusan och jag har inte ont i magen, så än så länge var det värt det :) Det är mänskligt att ta lite felsteg ibland och ingen kan vara perfekt haha inte ens jag!!
 
Fusk nr 1: Idag träffades vår mammagrupp hemma hos Jeanette, jätte mysigt var det. Självklart bjöd hon på en av mina favoritfikor, äppelpaj med vaniljsås... mmm jag var bara tvungen att smaka liiiiite! :)
Vi har en riktigt bra mammagrupp tycker jag. 8st härliga tjejer som träffas, fikar, pratar och gosar med våra bebisar :)
 
Fusk nr 2: Efter mammaträffen pratade jag med min syster som sa att hennes lille Charlie 4år hade sagt igår att han saknade Ella och ville hälsa på hennes,så jag blev så rörd att jag och Ella åkte och kidnappade han på dagis. Oj så glad han blev! När vi kom hem så ville han ha frallor med ost och gurka till mellis och som tur var hade vi frallor i frysen. Ni vet sånna där goda ostfrallor som absolut inte är lchf.. Det har aldrig vart så jobbigt att fixa ngt ej lchf vänligt, jag brukar ju ändå göra ris å pasta mm till Marcus varje dag utan att bli sugen.. Men idag... oj oj oj kände nästan hur jag dregglade när han tog första tuggan så jag kunde inte hålla mig. Jag sprang ut i köket och gjorde en till mig oxå, mmm va god den var!!
 
Det positiva är att jag nu fått en liten dos av både äppelpaj och god fralla så nu står jag mig ett tag. Jag tycker det är viktigt att även blogga om felsteg inom lchf så att folk vet att dom inte är ensamma om att göra dom! :) 
 
 
 
Kram Linda

Fläskfilégryta á la lchf!

Igår lagade jag en jätte god fläskfilégryta som jag måste dela med mig av! :)
 
Fläskfilégryta á la lchf 4pers
 
Fläskfilé 500g
3dl grädde
1pkt philadelfiaost
1st köttbuljong
soja
salt, peppar, oregano
 
Skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor och stek. Koka upp grädde och philadelfiaosten vid sidan om. Häll sedan såsen över köttet. Krydda och låt småputtra i 5-10min.
 
Jag hade broccoli till och Marcus fick sitt älskade ris :)
 
 
 
 
 
Kram Linda
 
 
 
 

Lchfbröd!

Fick ett ryck nu ikväll och testade ett nytt recept på Lchfbröd. Jag har ju gjort frallorna från www.56kilo.se tidigare när jag haft sug efter bröd men nu ville jag ha ett bröd jag kunde rosta så det fick bli från www.lchfgourmet.se denna gången och det blev jätte gott! Även helt ok enligt Marcus som inte brukar gilla mina lchfbakverk, han tyckte bara det smakade lite för mycket ägg men what to do :)
 
Här kommer receptet och lite bilder jag tog under bakningen. 

Lchf Rostbröd 15-20 skivor

Ingredienser:
10 stora ägg 
50g smält smör
1,5 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
vallmofrö

Gör så här:
Vispa äggen poröst med elvisp och häll i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och blanda väl i smeten. Häll i en smord bröad(pofiber) form eller en klädd med smörpapper, toppa med vallmofrön.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 40 minuter.

 

 

 
 
 
 
Kramar Linda
 

Ella <3 Tildra!

Häromdagen när jag och Ella var i stallet så var Linn min medryttare där och red. Jag fick själv ta ett par varv i ridhuset medan hon passade Ella, gud va skönt! Efter det så tog Linn några kort på Ella när hon satt på Tildra, sötgöte! Det ska börjas i tid :)
Det blir inte så mycket ridning för min del nu förtiden och det är verkligen jätte tråkigt! Marcus har mycket i studion nu när han både bygger ut, renoverar och har inspelningar på kvällen och när jag väl kan vara *ledig* har jag vattengympa på onsdagar och prioriterar oftast att få umgås med Marcus när han väl är hemma. Han är väldigt snäll och skulle aldrig hindra mig från att rida men hans hobby/jobb i studion genererar ju lite mer pengar än ridning gör därför vill jag ju att han ska vara där oxå. Det är inte lätt att få ihop dagar/timmar med en liten bebis men vi försöker så gott vi kan och det bästa är att vi båda respekterar varandras intressen och vi brukar försöka få ihop 2 kvällar var i veckan då vi kan får göra vad vi vill :)
Det är absolut inga problem med att ha med Ella i stallet eftersom hon är så snäll men jag har inte vågat testa på att rida än. Det borde ju inte vara så svårt att ställa vagnen i ridhuset och rida ett par varv men med min otur så skulle hon säkert vara vaken just då och vilja ha uppmärksamhet eller så kommer det la en katt och lägger sig på henne, hua! Hönsmamma? Jag? Nääää... :)
Önskar det hade funkat så jag hade kunnat rida på fm när man är som mest sugen och kunnat vara hemma och mysa med familjen på kvällen, det är inte kul att ge sig iväg när det har blivit mörkt och man har vart hemma hela dagen.
 
Ella <3 Tildra
Ps. har precis skaffat photoshop så jag har inte lärt mig riktigt än :)
 
 
 
Kram Linda
 
 
 

Nyrakad...

liten Tildra... :)
Idag fick äntligen Tildra bli av med lite päls! Hon blir så fruktansvärt lurvig på vintern så hon ser ännu tjockare ut än vad hon är om det är möjligt haha! Nu blev det bara rakning av halsen där hon svettas som mest men nästa gång får det nog bli under magen och lite på rumpan oxå :)) Tack världens snällaste Jenny för hjälpen! Hela fm spenderades hos Jenny på Smedagård med kaffe, massa tjat och lite röj i butiken inför Jul Loppisen den 1 dec, mer info kommer om detta happening men glöm inte att boka in datumet i era kalendrar! :)
 
Önskar jag hade en sisådär 7.9miljoner så jag kunde köpt Jennys gård... Här är den om någon med lite pengar är intresserad av att köpa en riktigt fin hästgård! 
 
Fina Tildra!
 
 
 
Kramar Linda
 

Vardagslyx!

Vardagslyx för mig är att servera sitt bubbelvatten i ett vinglas haha! Men visst är det så, det känns lite lyxigare och vattnet smakar lite bättre?! :)
Dagens Lchflunch fick bli kyckling med cream fraichen franska örter och lite haricots verts, mycket gott :)
Till middag blev det korvgryta med broccoli, helt ok. 
 
 
 
 
Vad har du för tips på vardagslyx?
 
 
 
Kramar LInda
 

...

 
I går var det farsdag och jag hoppas alla pappor blev firade ordentligt! Min pappa firades av hela familjen med massa kakor, tårtor och presenter! 
Marcus kom inte hem från stockholm innan kl 18 så jag och Ella överskade honom med framdukad tårta, kaffe och presenter när han kom hem. Av Ella fick han en kaffekopp det står pappa på fylld med godis vilket min pappa oxå fick. Han fick även whiskeyglas och ett örngott som det står världens klokaste pappa på. Han blev nog nöjd över sin första farsdag <3
 
 
 
 
Kram Linda
 
 

Gräsänka!

I helgen var Marcus och hälsade på hans barndomskompis Erik i Stockholm så jag fick va hemma med Ella. Det är jätte nyttigt att åka hemmifrån så ibland så man får sakna varandra lite och visst saknade vi våran Marcus <3
På fredagen packade jag ner lite prylar och åkte hem till mina föräldrar och åt god mat och drack lite vin och whiskey, Ella fick nöja sig med ersättning och puré :) Eftersom det serverades tacos och jag äter enligt Lchf så gjorde jag eget tortillabröd och ostchips. Alls tyckte mina chips var jätte goda och självklart kryddade jag dom med tacokrydda :)
Mikael, Annika och Patrik var oxå där så det blev en mycket trevlig kväll med familjen och både jag, Ella och Patrik sov över. Patrik på soffan och jag och Ella i deras gästrum där pappa även hade ställt in en spjälsäng åt Ella, jätte mysigt! <3
På lördagen var jag och Ella bara hemma och tog det lugnt och kvällen spenderades i soffan med tjejfilmer och mys! 
Ella sussar gott hos mormor och morfar <3
 
 
 
 
Kramar Linda
 
 

Kladdkakansdag!

Igår var det kladdkakans dag och självklart var jag tvungen att testa ett nytt recept, självklart enligt Lchf! Detta var godare än det jag använde mig av sist men jag är fortfarande på jakt efter den bästa kladdkakan, utan socker och mjöl :)
Detta receptet är egentligen till kladdkakemuffins och det ska jag testa göra nästa gång, kan nog bli riktigt bra. Ska man göra detta med springform som jag gjorde rekomenderar jag nog att göra dubbelsats då den kändes lite tunn. Vet inte vart receptet kommer ifrån så jag kan tyvärr inte länka till någon.
 
Kladdkakemuffins/Kladdkaka
 
1dl mandelmjöl
1dl kokosmjöl
1dl sötströ
2krm vaniljpulver
2msk kakao
100g smältsmör
2st ägg
 
Blanda först det torra och sedan i med smör och ägg. 180g ca 5min.
 
 
Igår var en riktigt bra dag i matväg tycker jag. Till Brunch blev det köttfärssås med broccoli och till middag gjorde jag egen kebabsallad, mums! Och kladdkaka till kvällsfika då oxå förstås :))
 
 
 
 
 
 
 
Kram Linda

Farsdag <3

På söndag är det farsdag och det blir Marcus första <3
Som vanligt är vi bjudna hem till min far på middag och tårta, men jag vill gärna fira Marcus lite hemma själv oxå. Han är inte så mycket för sånna här dagar men för mig är det jätte viktigt att det firas! Detta är pappornas dag och en dag där man få visa lite extra hur mycket dom betyder för sina barn. Min pappa är världens bästa, snäll, rolig, omtänksam och givmild. Han ställer alltid upp på alla och kräver aldrig någonting tillbaka <3
Marcus är den bästa pappa jag kunde valt åt Ella, jag är så stolt över han och vet att Ella känner precis likadant för han som jag känner för min pappa <3 Man brukar säga att flickor väljer pojkar som är lika sin far och det har jag nog gjort omedvetet med Marcus. Marcus har många bra egenskaper som tex händig, snäll och kärleksfull <3 Marcus älskar sin lilla Ella vilkorslöst och det riktigt strålar om dom båda två när dom busar och myser! 
 
Så nu till frågan... Hur tycker ni man bäst firar sin och sina barns pappa på deras dag? Har ni några presenttips att dela med er?
Låt kommentarerna flöda... :)
 
 
 
 
 
 
Kramar Linda

Vill ha i hallen!

Jag älskar skor! Har nog nämnt detta tidigare.. Hittade några snygga på Skopunkten och får nog önska mig presentkort där i julklapp :) Alltså jag vet att jag har hur mycket skor som helst men det är mest sneakers och pumps så jag behöver verkligen riktigt goa kängor och köp 3 bet för 2 är mycket bra i denna butiken :)
 
 
 
 
 

3-rätters Lchfmeny!

Igår testade jag på 3st nya lchfrecept! 
 
1. Lasagne med zucchini, jätte god enligt både mig och Marcus!
2. Ostchips, Jätte goda enligt mig, ok enligt Marcus
3. Kladdkaka, helt ok enligt mig men alldeles för bitter enligt Marcus som blivit trött på mina bakverk utan socker.
 
Här kommer recepten!
 
1. Lasagne 4 port!
500g köttfärs
1st stor zucchini
400g krossade tomater
1st köttbuljongtärning
1,5dl grädde
1st lagerblad
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
salt, peppar, oregano
riven ost
 
Skiva zucchinin på längden med en osthyvel. Lägg längderna på en ren kökshandduk och strö på lite salt. Låt ligga medan färsen tillagas. 
Hacka löken och fräs i lite olivolja/smör. Tillsätt köttfärsen och när den är genomstekt häll i tomaterna, lagerbladet och buljongtärningen. Låt småkoka i 10 minuter under lock. Smaka av med salt, peppar och oregano. 
Smörj en ugnsfast form och lägg hälften av zucchinin i botten som ett täckande lager. Häll på häften av köttfärssåsen och täck med resten av zucchinin och avsluta med köttfärssåsen som är kvar. Häll över grädden och strö på önskad mängd ost.
Grädda på 200 grader i ca 20 minuter.
 
 
 
2. Ostchips!
Riv en smakrik ost grovt, gärna med hög fetthalt.
Lägg små högar (eller vik osten så att det blir en bra tjocklek på dem) på bakplåtspapper och grädda i ca 200 grader tills de fått fin färg. Tips: Krydda gärna med valfri krydda tex salt, salladskrydda, tacokrydda mm.


3. Kladdkaka
100g osaltat smör
100g 90% mörk choklad
2 ägg
1 dl grädde
3 msk sukrin
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver 

Gör så här 
Smält smöret och lägg i chokladen så det smälter ihop.
Tillsätt grädden, ställ åt sidan, vispa äggen och sukrinet tjock och pösigt. 
Blanda ihop smetarna och blanda, tillsätt vaniljpulvret och prova dig fram med kakao beroende på hur starkt man vill ha.
Sätt ugnen på 225 grader, i ca 6-8 min.
 
Obs. Nästa gång kommer jag testa helt utan kakao för att inte få så bitter smak.
 
 
 
 
 
 
Kram Linda

Rundtur och Gravvård! <3

Igår tog jag, mamma och Ella en tur till mormor och morfars grav i Öxnevalla och gjorde fint. Vi tog även en tur runt om i byn så mamma fick berätta om vart hon växte upp, vart hennes släktingar och vänner bodde, vart skolan låg och vilka långa vägar dom fick gå för att ta sig någonstanns. Barn är verkligen bortskämda idag som får skjuts överallt. Förr fick man minsann gå flera kilometer till skolan och till vänner både i regn och snöoväder. Jag är verkligen lyckligt lottad över att ha fått en sådan trygg och kärleksfull uppväxt som jag har fått.
 
Öxnevalla kyrka!
 
 
 
 
 
 
 

Halloweenfest!

I år var det Ellas första Halloween! Detta firades hos Annelie som med hjälp av barnen hade dekorerat hela huset med hemska saker :)
Alicia och Charlie hade massa utklädningskläder så dom hade jätte roligt med att klä ut Ella haha dom är så söta <3
Annelie tvingade även oss vuxna att klä ut oss och självklart hade hon kläder till både henne, mamma, pappa, mig och Patrik. Jag var pirat! :)
Vi hade en jätte mysig kväll som vanligt när familjen träffas och jag var duktig som valde kebabsallad istället för pizza när det var dags att äta :)
 
 

Lekstugan!

I torsdags spenderade jag, Ella, mamma, syster Annelie, Ann-sofi och deras 4 barn dagen på Lekstugan. Ljudnivån var på max och barnen var galna av bus, men det var mysigt ändå! Det är bara barn mellan 1-15år som det kostar för så jag och Ella fick gå in gratis :) Det var första gången jag var där men det kommer definitivt blir fler gånger, tror det är lite lugnare när det inte är höstlov heller. Dom hade både lunch och fika men eftersom det inte fanns något Lchf vänligt så nöjde jag mig gott och väl med en latte :)
 
 
 
/ Linda
 

RSS 2.0