Planering av dop!

Att Ella ska döpas är för mig en självklarhet. När hon är stor nog att bestämma vilken religion hon vill tillhöra, om hon nu vill tillhöra någon får hon göra det men nu bestämmer vi. :) Jag hoppas även att hon väljer att konfirmera sig, mest för att hon ska få information för att sedan kunna ta ställlning till vad hon tror och inte tror på. Självklart respekterar jag dom som väljer att inte döpa sina barn av olika anledningar, det är ju upp till var och en. :)
 
 
 
Sitter och funderar på om det kanske är dags att börja planera Ellas dop snart. Känner att september är en bra månad, då är hon 3-4 månader och det är väl lagom?
Jag tycker det är jättesvårt att veta vilka man ska bjuda och inte. Som många vet så har jag ju en fruktansvärd "scenskräck" och tycker det är jätte jobbigt att stå inför massa folk och därför vill jag ha ett så litet dop som möjligt. Jag vet att alla bara kommer "titta" på Ella som alla säger, men det gör det inte lättare tyvärr. Jag gillar inte att stå framför folk, om jag inte kräks så blir jag yr och svimmar.. Punkt slut! Så för Ellas skull får vi i allafall göra det bästa av situationen och jag kommer få möta mina demoner vare sig jag vill eller inte. 
Självklart vill jag gärna bjuda hela min och Marcus släkt och våra närmsta vänner men det går inte. För det första skulle det bli enormt mycket folk och för det andra så vill vi ju ha ett litet och personligt dop. Började skriva en liten lista med våra närmsta släktingar och vänner och det slutade på ca 70 pers.. nej nej nej! Vi får tyvärr ta bort alla vänner. Känns lite dumt när vi har blivit bjudna på deras dop men dom kanske heller inte har en släkt på typ 100pers.. Tyvärr är det ju även så att bjuder man 1 så måste man bjuda fler. 
 
Jag tror vi har bestämt oss för Apelvikshöjds kyrka, vi var och tittade på den för ett tag sedan och den är verkligen jätte fin, liten och personlig. 
 
Apelvikshöjds kyrka
 
 
Jag kanske borde ringa dit på måndag och kolla när den är ledig, för vår del slipper vi helst både gudstjänst och högmässa. Marcus har en släkting som är präst så vi ska kolla om han har möjlighet att komma ner till Varberg och hålla i dopet :)
 
Här kommer en checklista till mig själv:
 
1. Boka kyrka och församlingshem
2. Få ner gästlistan till 40pers
3. Bestämma vad som ska ätas och fikas (lutar åt planka och prinsesstårta)
4. Ta hem dopklänningen från Marcus mamma (dom har en som går i arv)
5. Bestämma och meddela blivande gudföräldrar ;)
6. Besämma vem som ska få äran att sjunga (vi känner ju många musiker)
7. Komma på vad mer som ska stå på denna listan :) 
 
 
Varma kramar
Linda
 

Mammakilon och ryggont..

Usch å fy för mammakilon.. Funderar på om jag någonsin kommer få tillbaka min kropp igen :/
Eftersom jag hade sånna fruktansvärda foglossningar under graviditeten kunde jag ju varken rida eller motionera, utan jag var näst intill sängliggande och gick upp hela 30kg..! Det är sjukt mycket! Jag vägde 62kg när jag blev gravid och då tyckte jag att det var mycket eftersom jag hade vägt 58kg ett par månader innan bara.. Åååh vad jag önskar att jag vägde 62kg igen.. Jag vägde och mätte mig 2 veckor innan förlossningen den 6maj (Ella är född den 20maj) och då såg det ut så här... Pinsamt men sant!! 
 
Vikt: 92kg
Bröst: 103cm 
Midja: 112cm
Höfter: 120cm
Lår: 86cm
Vad: 44cm
Arm: 34cm
 
Idag ser det ut såhär 5 veckor efter förlossningen.. Tänk då oxå om jag hade mätt å vägt mig samma dag som förlossningen, jag lär ju gått upp en del dom 2 sista veckorna när jag hade så mycket vatten :)
 
Vikt: 82cm
Bröst: 103cm
Midja: 99cm
Höfter: 117cm
Lår: 63cm
Vad: 43.5cm
Arm: 34cm
 
Då har jag nu då alltså på 5 veckor gått ner 10kg och minskat 39,5cm varav bara 13cm på magen.. Dock har jag ju inte varken tänkt på vad jag ätit eller rört mig ngt.. 20kg kvar att tappa.. Undra hur lång tid det tar.. Vissa säger att det kan ta ett år.. Det beror väl på om man tränar eller ej eller? Längtar tills jag kan komma upp på hästryggen igen :) Ska jag va ärlig så trodde jag att jag skulle tappa typ 15kg bara på BB eftersom jag hade så mycket vatten i kroppen haha ICKE!
  
Jag har tyvärr fortfarande problem med foglossningarna, suck! Dock inte lika ont som innan, men ändå! Har även väldigt ont i ryggen så jag har ju inte kunnat röra mig som jag har velat nu heller,, Iof har jag ju inte fått göra annat än å promenera lite pga kejarsnittet, men ändå!
Idag var jag iaf hos läkaren och han sa att jag hade en kraftig inflammation i ländryggen som sträckte sig genom bäckenet och ner i höften så det är tydligen inte konstigt att jag har ont heller...gah! Fick iaf Diklofenak som ska ta bort inflammationen och magtabletter så min mage kan hantera dom. Han rekommenderade även att gå regelbundet hos min sjukgymnast (lätt med bebis) ch att jag skulle boka tid hos en naprapat... Ja ja vi får väl se när jag kan nå min vikt igen. 
I oktober ska vi till Rhodos och då hoppas jag att jag gått ner 10kg till men det blir nog svårt haha..!
 
Nä nu ska jag å Mackan käka lite kladdkaka :))

 
 
Varma Kramar
Linda
 

Midsommar!!

I år har vi firat Ellas första midsommar och den var helt perfekt! :)
 
Dagen firades hos min kära syster med våran och hennes Marcus familj. Där gjordes det midsommarkransar och det åts massa sill, potatis, jordgubbar och massa gott som tillhör midsommar! En hel del ljuva toner av snapsvisor fanns det självklart oxå :))
 
Kl 15 var det dags för hela sällskapet att bege sig ner till Socitetsparken där vi varje år tillsammans med hela varbergs befolkning dansar runt midsommarstången.. Jag gillar traditioner :)
 
Sedan var det dags att åka hem till Marcus vän Martin där det var grillning, fika, tjöt och lite dans runt midsommarstången! :) Jätte trevligt var det även där! :) Ella var hur lugn å go som helst hela dagen och kvällen trots allt flängande, massa folk och höga ljud.. Vi är verkligen välsignade med en så snäll dotter som vi har <3 
 
På midsommardagen tog vi det väldigt lugn och vräkte i oss tacos på kvällen och på söndagen hade vi Lotta och Robban på besök, mysigt!
 
Här kommer lite bilder från midsommar :)
 
Ella i sina fina kläder hon fått av sin farmor <3
 
Midsommarlunch hos syster
 
Jag och Ella <3
 
Mamma och syster Annelie <3 
 
Pappa, lillebror Patrik och Mamma <3
 
Dans i socitetsparken :)
 
 
 
 
 
Dans runt Martins midsommarstång med Bjarki på gitarr
 
 
 
 
Varma kramar
Linda
 
 
 

Veckan som gått :)

Oj nu har det gått nästan en vecka sedan jag skrev sist.. måste bli bättre på detta :) Här kommer en liten uppdatering av vad som hänt i veckan iallafall..
 
I tisdags gjorde jag, Ella och mamma en liten utflykt till Fynda i Falkenberg, jätte mysigt var det! Jag fick shoppat en klänning, ett par shorts och en tröja till mig och en mössa och en nappflaska till lilla Ella. Vi hittade även äntligen en sån där bok *mitt första år* som var jätte fin så den fick Ella i present av sin underbara mormor <3 Nu ska jag verkligen försöka skriva så mycket som möjligt i den!
Ellas nya bok <3
 
 
Efter shoppingen åt vi Pizza på Korv 1, as god var den så här kommer en bild på Pizzan och en på mamma med barnvagnen :)
 
 
 
I onsdags hade vi fika besök hela dagen kändes det som, mysigt! Först kom syrran med Charlie, Alicia och en kompis till henne som heter Stella. Dom hade med sig en jätte god kladdkaka och vi vräkte i oss hela med massa glass haha.. Massa mys och bus blev det med Ella, dom är så glada i sin lilla kusin och det är så roligt <3 
På eftermiddagen kom Karin och Kickan och hon hade med sig sin lilla Emilia och då fick det bli fruktsallad till fikat för jag hade ätit tillräckligt med onyttigt haha... Snart dags att ta itu med alla mammakilon.. Mer om det kommer en annan dag :) 
Karin hade varken vart i vårat nya boende eller träffat Ella så hon hade med sig present till både mig och Ella :) Ella fick en klänning med jordgubbar och jag *hjärtan på tråd* planterat i en liten lila kastrull, jätte fint! Tack <3
 
Ella med sina kusiner Alicia och Charlie <3
 
 

 
 
På kvällen lämnade vi Ella hos hennes mormor och morfar en sväng så jag och Marcus kunde åka ner till Bodegan och lyssna på Virginia och Skybenders. Dom var riktigt bra och Vigge fick hela Bodegan att gunga! Synd att vi inte kunde stanna så länge men 2 timmar tyckte jag räckte att vara ifrån lillan första gången :) Men det blir säkert ngn spelning snart igen med dom som vi kan gå på :)
 
I torsdags tog jag mig en shoppingtur på stan, igen! Denna gång blev det en svart långklänning, 2 par shorts, leggings och lite underkläder...:) Jag får nog ta det lite lugnt med shoppingen nu :))
 
Nä nu är det dags att stänga ner datorn och hoppa i säng.. Hörs snart igen!
 
Varma Kramar
Linda
 
 
 

Utflykt till Sumpafallen <3

Idag packade vi picknickkorgen och tog en söndagsutflykt till Sumpafallen jag, Marcus och lilla Ella <3

Sumpafallen är ett naturreservat utanför Ullared med en forssträcka med härligt klart vatten och hoppande laxar. Ravinen är omgiven av hagmarker och ekbestånd. 
Detta är ett mycket omtyckt utflyktsmål med parkering, iordningställda grillplatser, toaletter och strövstigar.

Fastän det inte var strålande sol så var det riktigt härligt att promenera i den fina naturen och fika nere vid forsen. Dock bestämde vi att nästa gång får vi allt lämna barnvagnen hemma och ta bärselen istället, fastän vi har vad jag tycker världens bästa vagn (Emmaljunga Nitro City) så kan man inte gå med ngn på smala stigar i skogen med stubbar och ojämn mark :)

På väg hem tog vi en sväng om mina föräldrar och tog en fika så dom fick gosa lite med Ella <3

Dagen har verkligen vart underbar och det är sånna här kvällar man verkligen känner att man kan slappa och mysa med gott samvete och sedan somna med ett leende :)

Självklart gick vi loss lite med kameran så här kommer ngr bilder.

 

Vårt fikabord :)

 
 
Fruktsallad som förtärades :)
 
 
 
Bilder på vackra Sumpafallen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Varma Kramar
Linda
 
 
 
 
 

 


Tre Toppar!

Igår var en sån där dag där man inte fick något gjort, dagen försvann hur fort som helst och det kändes som det enda som gjordes var att mata lillan, byta blöjor, laga mat, plockade in och ur diskmaskinen och vek tvätt.. Ja ni förstår vad jag menar säkert :) Så framåt eftermiddagen bestämde vi att vi var tvungna att komma ut å göra något innan det var dags att tända grillen och fixa kvällsmat, grillspett stod det på schemat. Vi tog iallafall till slut en liten tur till Läjet och Tre Toppar för lite glasslyx och en promenad i hamnen, riktigt mysigt var det och glassen där är ngt utöver det vanliga :) 
När vi kom hem möttes vi av spöregn så vi fick hoppa grillningen för denna gång och Marcus åkte till Bästa Pizzeria och hämtade varsin kebabtallrik åt oss istället, göttans!! :)
 
 
Här kommer en bild på min glass. Läjets Special med 3 kulor, grädde, sylt och en skumboll :)
 
 
 
 
 
Varma Kramar 
Linda
 

Presenter!

Måste bara säga att det är helt galet vad bortskämd lilla Ella redan har blivit haha!
Vi har fått så fina presenter av släkt och vänner att det är riktigt pinsamt :)
Mestadels har vi fått kläder men även barnvagn, vagga, spjälsäng, gosedjur, fina blommor och av tant Susie fick hon ett jätte fint lapptäcke och sängkläder som hon hade sytt helt själv åt vår kära prinsessa <3 Så himla fint av henne att verkligen lägga massa tid och kärlek på att tillverka ett sånt fint minne som Ella kommer ha hela livet, tack igen Susie! <3
 
Här kommer en bild på det fina täcket!
 
Jag har som tur är skrivit en lista över alla fina presenter och vem hon har fått dom av så man har koll på det senare eftersom man glömmer så lätt :)
Jag vill verkligen ha en sån där bok där man fyller i massa om hennes första år mm, har ngn ngt tips vart man kan få tag på en sådan fin bok? Gärna rosa då hihi <3
 
Oj då nu tar lillan ton så jag får nog ta upp henne från babygymmet :)
 
 
Varma Kramar 
Linda
 
 

Välkommen till världen Ella <3

Den 20 maj kl 02.52 kom vår underbara dotter Ella äntligen till världen!! :) 
Hon var 49cm lång och vägde 3380 gram, helt perfekt! <3  
Förlossningen var ganska långdragen och lite smått traumatisk dock..
Värkarna började kl 04.00 på morgonen på lördagen och vi åkte in kl 09.00, men eftersom det stannade av lite och värkarna blev lite oregelbundna fick vi åka hem ett par timmar under dagen för att sedan komma tillbaka på eftermiddagen... Dagen efter vid lunch blev det samma igen så vi åkte hem till syrran och fika en stund på dagen haha harregud, där satt ja på hennes altan med värkar var 3-4 minut men det gick bra och jag var redan då trött på sjukhus :)
När jag till slut var så trött och hade så ont att ja kräktes var det dags att åka in och då för att stanna :)
Jag tyckte faktiskt att det var från 0-3cm som var det jobbigaste och det som gjorde ondast och det hade jag verkligen inte blivit varnad över innan..
Kl 02.15 natten till måndagen efter att ha vart vaken i nästan 3 dygn var jag äntligen öppen fullt och när dom då bad mig krysta fick jag ngn konstig energi jag aldrig haft innan haha jag la bort lustgasmasken å titta på Marcus å sa  - Nu kör vi! 
3st krystvärkar hann jag med sedan märkte dom att lillans puls gick upp till 180 och dom var rädda att hon fick syrebrist så på ngr sekunder var rummet fullt av läkare och jag fick en syrgasmask över ansiktet och sedan var det god natt.. Det slutade som sagt med ett urakut kejsarsnitt, lite tråkigt eftersom man kämpat så länge men samtidigt ville man ju inte riskera lillans hälsa.. Kl 02:52 var hon ute så det gick snabbt för dom att få ut henne och dom sa efteråt att dom inte hade behövt snitta men just då vågade dom inte chansa...  2 timmar senare fick jag träffa min prinsessa och käraste Marcus som var en klippa under hela förlossningen och lyckan var total <3 <3 <3 
Ngr timmar senare blev det lite traumatiskt igen... Jag började känna mig lite febrig men sköterskan sa att det var normalt efter full narkos.. Men jag kände mig bara sämre och sämre och då ringde jag igen på en sköterska som lyfte på mitt täcke och upptäckte att jag blödde.. På ngr sekunder var rummet fullt av läkare igen och min säng flög upp så jag hade huvudet ner å fötterna upp,, Minns att jag tittade på Marcus och lillan och tänkte att nu är det kört, men dom lyckades stoppa blödningen som tur var och det var inte så mycket blod heller som dom hade trott.. Tror vår läkare var lite av en drama queen :))
Men trots alla konstiga saker som hände så mår vi nu kanon hela familjen och jag skulle lätt göra om allt en gång till för att få en sån fin och välskapt tös som vi har fått <3
Alla berättade för oss hur stort det var att få barn men man fattar inte HUR stort det är innan man är där själv.. Man kan inte förstå hur stark kärleken är till ett barn och det känns som den blir starkare för varje dag som går <3
 
Här kommer lite bilder på vår älskade lilla Ella <3
 
Första gången jag håller min dotter <3
  
Närbild :)
 
Hennes lilla säng på BB
 
Mammas lilla knyte <3
 
 
 
 
Varma Kramar
Linda
 
 
 

RSS 2.0