En helg full av kärlek ❤

Vilken helg! ❤

Att ta en paus i vardagen är viktigt för alla par, speciellt småbarnsföräldrar. Jag och min kärlek Marcus försöker komma iväg ett par gånger per år och som tur är har vi underbara föräldrar som gärna ställer upp. Det behöver inte va långt bort eller under flera dagar, det räcker med ett dygn hemifrån där vi lägger all tid på varandra och har det skönt. 
Helsingborg har blivit ett favoritställe och då bor vi gärna på Mollbergs. Förut var Marina Plaza en favorit och visst är det fint där, men mollbergs är mindre, mysigare och personalen har en grym service 👌

Vi lämnade barnen hos mina föräldrar i lördags morse. Tyvärr en febrig Vilma, men vem kan inte ta bättre hand om ett sjukt barn än min mamma ❤ När vi kom fram parkerade vi bilen och gick direkt till båten för att tura över till Helsingör. En öl, jäger och panpizza hann precis slinka ner innan vi var framme. Raka vägen till favoritbaren blev det för att lyssna på den grymma trubaduren som spelar där varje lördag, år ut och år in. Älskar det stället och deras goda och billiga öl wiibroe 🍻Jag tycker det är så kul att gå runt i deras spritaffärer och få provsmaka olika drycker, tänk om man hade fått göra det på systemet i Sverige 🙈 Lite olika sorters dryck inhandlades såklart, så välkomna hem till oss och provsmaka 🍸🍹
Sedan var det dags att ta båten tillbaka, checka in på hotellet och sedan avnjuta världens godaste pizza på Paolos 🍕🍷 Den måste verkligen upplevas.
Mätta och belåtna gick vi hand i hand på deras mysiga shoppinggata med varsin Latte Macchiato och som vanligt undrar man varför man aldrig unnar sig detta hemma. Marcus var lite shoppinggalen och trött på min svarta garderob hemma så han valde ut massa kläder till mig, han har riktigt bra smak och jag är super nöjd med alla inköp. 
Tillbaka på hotellet var det dags att vila och varva ner ett par timmar innan vi svira om för kvällen. Kvällens middag intogs på Pinchos som jag älskar, massa små, goda rätter och härlig stämning. Efter middagen blev vi sugna på shuffelboard så vi tog en taxi till Spelpalatset men tyvärr var det fullbokat så det fick bli en taxi till Kol istället. En Rasberry Bubble fick avsluta en toppen dag och kväll.

Även om det är fantastiskt skönt att komma hemifrån finns det inget bättre än våra små flickor, så efter en härlig frukostbuffé i sängen framför tvn begav vi oss hem igen ❤

Tack kära Marcus för denna helgen och stort tack mamma och pappa för att ni skämde bort våra töser 😘


2 minuters bröd

Jag får ofta förfrågningar angående 2 minuters brödet jag brukar göra till frukost så här kommer receptet igen 😜


Vispa ett ägg i en djup tallrik, blanda i 1 dl mandelmjöl och 1 msk Créme Fraish eller 25g smält smör. In i mikron 2 min på högsta effekt. 

Super smidigt och gott 👏😊

Kram 


Veckan som gått

Denna vecka har gått i raketfart! Massa jobb på salongen med härliga kunder och blandade behandlingar.

Lyckades sparka mig tillräckligt hårt i rumpan i tisdags och gjorde ett pilatespass hemma, vilket resulterade i en galen träningsvärk som nu 3 dagar senare fortfarande inte släppt 😂 Nästa vecka är målet 2 pass och veckan därpå har jag ju bokat in mig till en PT på gymmet 🙈

I onsdags var jag ledig fram till kl 14 eftersom barnens förskola var stängd så vi spenderade hela förmiddagen hemma hos min kära vän Madde och hennes små flickor, super mysigt som vanligt ❤

Idag var det ganska lugnt på salongen så Veronica hann fixa mina naglar så dom är fina inför min och Marcus myshelg i Helsingborg ❤

Veronica är under utbildning till nagelterapeut så passa på att boka tid hos henne nu eftersom det endast kostar 350kr 😍 Jag är super nöjd med henne, hon är verkligen jätte duktig redan! 

Vi har även vart i stan en sväng idag då Ellas dansskola startade igen efter juluppehållet. Hon älskar verkligen sin dansskola och det finns ju inget som är sötare än när hon har sin lilla rosa tutuklänning. Älskade unge! 👯💕

I morgon bär det av till Helsingborg med min kärlek, det ska bli så himla skönt. Bara njuta av god mat, dryck och varandra medan barnen blir bortskämda av mormor och morfar. 

God natt allihopa 🌸


Tjejfest och nya vänner ❤

I fredags var jag på min 1a tjejfest i Veddige, hur kul som helst! Vi har ju bara bott i detta samhället i 1,5år och i vuxen ålder kan det ju alltid vara svårt att hitta nya bekantskaper. Men jag känner verkligen att jag har blivit mottagen med öppna armar ❤ Blev så himla glad när detta tjejgänget bjöd med mig och redan efter några minuter kändes det som vi hade känt varandra hur länge som helst, härligt när det "klickar"

Kvällen bestod av god mat, vin, goda drinkar och massa underbart tjejsnack 😜 Tack tjejer, detta behövde verkligen jag 🍾
Att äga en skönhetssalong gör ju det som tur är det lite lättare att träffa nytt folk, och jag älskar när folk kommer förbi på kaffe.

Veronica som arbetar på min salong med naglar, tatueringsborttagning och ansiktsbehandlingar har verkligen blivit en bra vän och det känns så himla härligt. Det ska vara kul att gå till jobbet, och det är det verkligen när hon är där ❤

Så välkomna in på en kopp kaffe när ni har vägarna förbi, förhoppningsvis har jag ingen behandling just då ☕️


Ge mig!!


Alltså seriöst. Om det finns något som är snyggare än ett par tighta blåjeans så är det verkligen skinnbyxor! Det är så jäkla läckert. När jag var 8kg mindre så bodde jag i skinnbyxor och trasiga blåjeans. Men nu känns det som svarta stretchbyxor blivit det som sitter och känns bäst. Men jag lovar, snaaart ska jag köpa just dessa byxorna och jag kommer va sååå snygg i dom... Nu blev jag så sugen på att träna! Kanske borde sätta denna bilden på kylskåpet. Jag kan, jag vill. jag ska!! <3
 
Kramar
 
 
SKINNBRALLOR från NELLY
 
DIREKTLÄNK
 
Sponsrat inlägg



Tandblekning!

Vad är det första du ser när du träffar någon? Kläder? Frisyr? Leende? Jag får nog säga leendet. Det är konstigt hur mycket pengar folk kan lägga varje år på frisörer, kläder, skor, naglar, fransförlängningar och solarium och som inte vill unna sig ett vackert, vitt och fresht leende 😍

I oktober gick jag en utbildning i professionell tandblekning hos Brilliant Smile, vilket jag inte ångrat en sekund. Inte nog med att det är kul att göra en behandling så är resultaten fantastiska! Att se kunder gå ut ur salongen nöjda med stora fina leenden gör verkligen min dag. Man kan aldrig garantera hur många nyanser ljusare tänderna blir då det beror på dina tänder men 3-7 nyanser vitare är vanligt. Jag brukar rekommendera att man väljer 3*20 minuters behandlingen för ett bra resultat då det händer mycket i slutet. Men många väljer även 2*20 min och blir super nöjda.
Efter man blekt tänder är de extra känsliga för missfärgningar i 72 tim och då rekomenderar jag att antingen hålla sig borta från kaffe, cigaretter, snus och annan mat och dryck som färgar eller välja till vår Nano Seal som kapslar in tänderna och skyddar dom mot nya missfärgningar. 
En tandblekning håller i upptill 5år beroende på hur du sköter dina tänder och det är något jag rekomenderar alla att unna sig.

Här kommer lite bilder på blekningar jag gjort.



Nyttig glass!

Jag är så trött på allt socker barnen stoppar i sig. Eftersom barnen var sjuka hela julen (3,5 vecka) med hög feber och öroninflammation mm blev det en hel del glass. Tyvärr är det svårt för en 3-åring att förstå att när nu vardagen kommit så kan man inte äta glsss på vardagar utan sånt kan man unna sig på helgen om det nu ska vara. Så det har blivit en hel del tjat det senaste. 

Fick igår ett tips av min vän Carolina på en glass hon brukar göra till hennes barn som även är ett bra mellis. Jag mixade lite blandade bär jag hade i frysen, jordgubbar, blåbär och bananer blev det denna gång. Detta blandade jag sedan med Kesella vanilj, och harre Jesus vad gott det blev! Ella sa till och med att det var den godaste glass hon ätit, härligt! Både hon och Vilma fick i sig 2 portioner och dom stod sig länge på det oxå tycker jag.

Här kommer lite bilder 😍


Nyttig mat = äcklig mat?

Nyttig mat är äckligt. Så är det väldigt många som tycker eller tror det är, men det tycker verkligen inte jag. Krångligare? Nja ibland fast ändå inte riktigt. Det krävs nog bara lite extra tanke vid handling och planering. Jag äter ju lågkolhydrats kost och det funkar väldigt bra för mig. Jag mår faktiskt mycket bättre, helst i magen och jag behöver inte äta lika ofta längre. Idag till lunch åt jag en vanlig enkel omelett med salami och sallad till. Förutom ägg hade jag både Cream Fraishe och Philadelphia ost i vilket blir super gott! 

Till middag gjorde vi lax och eftersom Marcus och barnen ville ha ris till gjorde jag ett jätte gott mos till mig bestående av broccoli, ärtor, morötter och blomkål, hur gott som helst och det gick snabbare och tillaga än riset. Som sagt, det är inte svårare att äta nyttigt utan det gäller bara att tänka lite extra i början och sedan går allt på rutin. Jag älskar grönsaker och sallad så för mig är det inte svårt att välja bort potatis, pasta och ris. För den delen så är ju ändå köttet/fisken det godaste på tallriken ändå.

Nu sover barnen gott i sina sängar så nu är det dags för min och Marcus heliga the stund i soffan. Tyvärr har mitt fröbröd ätits upp så det får bli fröknäcke med ost på till ❤ Vill ni ha recept på det oxå kanske?

Kramar 

Grönsaksmos med lax
Omelett med salami och sallad

Fåfäng eller lat?

Jag är helt såld på att förlänga mina fransar. Har gjort det i ca 4år och känner mig helt naken och nästan sjuk utan mina fransar. Det är så himla skönt att slippa mascara varje dag och vakna "sminkad"

Jag har testat flera olika franstekniker men tyvärr är det väldigt få som håller måttet. Jag är själv utbildad (dock ej diplomerad) och vet hur viktigt det är med väl separerade och noggrant placerade fransar. Vi har haft en jätte duktig tjej på min salong men tyvärr har hon slutat pga av flytt så jag letar efter någon som är duktig, noggrann och pålitlig. Men det är verkligen inte lätt. 

Så känner du någon som är duktig på att göra fransar eller som är sugen på att byta jobb och vill utbilda sig inom detta så kontakta mig. Här finns en bra kundkrets på salongen som bara väntar på en utbildad franstekniker 😍 
Vi har för övrigt flera rum lediga på Svenska Skönhetsakademin för andra terapeuter. 


Sunday-Funday!

I söndags sken äntligen solen. Efter frukost klädde vi oss varmt och plockade ihop en liten fikakorg. Fördelen med småbarn och barnvagnar är att man slipper bära på massor. När alla väl va påklädda och redo tog vi en promenad ner till älskade Viskan. Det har blivit ganska ofta vi har gått dit det sista halvåret faktiskt. Det är en helt lagom promenad på ca 5 km fram och tillbaka och väldigt vackert. Dom har verkligen fixat iordning där nere. Gjort en strandpromenad och satt ut både bänkar och grillplatser. Perfekt om man vill komma hemifrån ett par timmar på helgen utan att behöva ta bilen.

Flickorna skötte sig utmärkt som vanligt och Ella orkade gå en hel del själv men ibland klagar hon på att det gör ont i benen och då får hon stå på ståbrädan på vagnen ett tag. Vi tror hon har lite växtvärk eftersom hon skjutit i höjden det senaste året.
Det blev som vanligt en härlig liten utflykt och trots bitande kyla fick vi njutit av utsikten, letat pinnar, grillat korv, fikat och fått motion tillsammans. 

Väl hemma sov Vilma middag i 3 timmar och resterande i familjen myste framför Ellas nya favoritfilm Sune. :)
Frisk luft gör alla gott, stora som små.



Ta hand om er!
Kramar Linda 


Tjejmys på stan ❤

I lördags åkte jag och Ella in till stan. Där träffade vi min mamma, syster Annelie och hennes Alicia. Vi tog en sväng på torget och kollade lite och sedan blev det gallerian. Mamma shoppade loss som tusan så Ella fick både en ny jacka, byxor och 2st tröjor med Frost. Hon var sååå glad, och jag med :) Tack finaste mamma, du är bäst! Sedan gick vi till ett fullsatt Mignon för att fika och då bjöd Annelie Ella på massa gotta, jag nöjde mig med kaffe. Tack Annelie! Det var inte så svårt å fika utan godsaker faktiskt 👍

Jätte trevlig dag blev det och Ella sov som en stock i bilen hem ❤


På kvällen kom en av mina närmsta vänner Kickan hem till oss med hennes 3 flickor. Hennes man skulle på fest här i Veddige så det passade ju jätte bra och vara här så länge och agera chaffis :)
Jag fixade rostade rotfrukter och revben till oss vuxna och alla barn fick korv med bröd och pommes enligt önskemål. Barnen stojade som tusan och hade hur kul som helst. Tänk er 5 tjejer mellan 1-9år med sockerkick efter massa glass och godis hahaha! Härliga ungar!

Kram på er! 


Snygga Träningskläder!

Kan man få för mycket träningskläder? Här tipsar jag om några snygga set! Något som passar dig?

Kram Linda
FAVORITER från BRING SPORTSWEAR
 
1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8.
 
Sponsrat inlägg



Varm och snygg!

Men hur snygga är inte dessa klänningarna då? Vill ha!

Älskar när man kan vara snygg och hålla sig varm på samma gång :)
TVÅ SUPERSNYGGA KLÄNNINGAR FRÅN NELLY.COM
 
1. Knitted dress | 2. Suede dress
 
Sponsrat inlägg



Fröbröd

Jag har fått många förfrågningar om recept på mitt fröbröd. Dessa kan man göra på olika sätt och lägga i vilka fröer man vill. Detta gjorde jag härom dagen.


Fröbröd 

Mandlar 150g
Sesamfrö 100g
Linfrön 100g
Solrosfrön 100g
Hasselnötter 100g
Pumpafrön 150g
Rapsolja 1 dl
Havssalt 2 tsk
Små ägg 5st

Mixa mandlar å hasselnötter (valfritt)
Vispa ägg med salt och rapsolja.
Blanda i alla fröer och nötter och lägg i brödform med teflonbeläggning. 160 grader i ugnen i 70min. 


Hoppas det ska smaka ❤️


Nytt år.. Nya utmaningar?

Jag var så duktig i somras och en bit in på hösten. Jag tränade flera dagar i veckan och tänkte mig för vad jag åt. Sedan hände något, som vanligt när jag får upp ett bra flow. Min axel började krångla som tusan och jag kunde knappt lyfta min arm. Artros, förslitningsskada och inflammation blev domen. Testade smärtstillande ett tag som inte funkade, men sedan fick jag kortisonspruta och den tog verkligen bort nästan all smärta och ökade rörligheten. Sjukgymnastik skulle jag oxå gå på ca 3 dagar i veckan men efter ett par veckor fick jag en sån jäkla förkylning och den har verkligen inte släppt än, 3 månader senare. Helt sjukt är det. Så nu har jag inte rört mig på ca 3 månader och ätit as onyttigt oxå för den delen. Nu är det dags att ta tag i livet!

Har nu i 1 veckas tid börjat tänka på vad jag äter igen. Lchf är det som funkat bäst på mig för att bli av med kilon. Dock ganska liberal då jag anser att lite kolhydrater behövs för både min själ och för att kunna bygga muskler. Avstår från pasta, ris, potatis och bröd alla dagar utan lördagar som är min valfria dag :) 
Äter man strikt Lchf ska man inte äta rotfrukter och majs tex men det gör jag. Tycker detta funkar jätte bra så nu har jag tänkt börja träna lite pilates i början och den 7 feb har jag bokat in en PT på gymmet som ska få lägga upp ett schema till mig. Heja mig! 
Här kommer bilder på min frukost och lunch idag. 

Vad tror ni, kommer jag lyckas gå ner 6 kg till sommaren? 


Kramar Linda 


RSS 2.0