Slut på semestern!!

Vilken skön helg det har varit! Fredagen bestod av ridning, träning, fika hos Jenny och avslutades med kinamat, öl och film med Mackan <3
På lördagen var Mackan på Recordia hela dan och mixade iså jag å Madde tog våra flickor och åkte på Loppis och fikade :) Sedan tog jag en tur till mor å far och fikade och där fick lillan massa presenter!!! :) 3st bodys, byxor, pjamas, sockar och 2 bitringar!! Dom är galna haha man kan tro att det var hennes födelsedag :))) <3
Kvällen spenderade jag och Ella med Madde och hennes lilla Ninja, vi åt gott och kollade på tjejfilm, En prinsessas dagbok :)) <3
 
Idag var jag nyttig på Crosstrainen igen!! Körde 20min vilket blev 134kcal och 6,7km!! Sedan gjorde jag 50st situps, 50st bäckenlyft, 50st doppa hälen och sedan 35sek i planka, duktigt va?? :) 
Resten av dagen har bestått av massa funderingar fram och tillbaka... Hoppas jag tagit rätt beslut nu.. Uppdatering kommer ang detta :))
 
Idag var det Marcus sista semesterdag, dessa 3 veckorna har gått jätte snabbt så nu är det dags för vardag och rutiner i morgon igen! Hans matlåda står i kylen och nu är det dags för oss att lägga oss.
 
 
 
Varma Kramar
Linda

Bra start på dagen!

Vissa dagar är bara lite bättre än andra, så är det! :)
Började dagen med en liten tur på Tildra som bestod av en kamp om vem som mest enveten, jag vann :) Sedan åkte Marcus iväg till sin far för att plasta och köra in hans hö och då passade jag på att få på mig träningskläderna!! :)
Jag tycker faktiskt att jag har vart jätte duktig eftersom jag nu i 5 veckor tränat på friskvågen 2 dagar i veckan. Igår fick jag även låna en Crosstrainer av min kära granne Susie så nu jäklar ska ja bränna bort dom sista 18 gravidkilorna hahaha det kommer nog ta ett tag :) Så fort jag slutat amma har jag faktiskt tänkt börja på LCHF och då går det säkert lite bättre men man måste ju börja någonstanns! :)
Jag orkade faktiskt 16min och brände 104kcal idag så jag är faktiskt nöjd! Lillan satt i sin babysitter och hejade på och skrattade åt mig <3
Nu har jag precis fått i mig lite lunch och lillan ligger och vilar så nu är det dags för dusch å sen får vi se vad dagen har att erbjuda! Har ju lite beslut som ska fattas hehe...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kramar till er alla!
Linda

Hästen hemma!?

Gud va härligt det är att ha hästen hemma på gården, man ser henne hela dagarna gå och beta utanför fönstret och det är bara att lägga lillan i vagnen och gå ut å mysa i stallet så ofta man vill <3
Dock saknar jag ofta alla mina hästkompisar i Himle, vi hade det så mysigt tillsammans och det fanns alltid ngn i stallet som ville rida eller ta en kaffe och tjöta skit :) Jag saknar även ridhuset massor, så jäkla skönt att kunna rida i alla väder och jag har märkt att jag är nog mer en paddock/ridhus människa än en skogsmänniska :) Just nu iaf! Dock så har vi helt underbara ridvägar här hemma, mycket bättre än i Himle, vi har 2st skogar med grusvägar och slingor mm och massa andra bra vägar. Det tar mindre än 30min att skritta ner till havet härifrån bla :) Så frågan är, ska man vara kvar här eller flytta tillbaka Tildra till Jenny? Är dock rädd att förlora mina duktiga medryttare oxå om jag flyttar, både Sofie och Linn är jätte duktiga med Tildra och eftersom Linn inte har körkort så blir det nog lite svårt för henne.. Ja ja vi får se vad framtiden har att ge :)
Om vi bara kunde få bromsarna på transporten lagade så kan man ju iof få det bästa utav båda världar!! Den gick tyvärr inte igenom besiktningen så vi måste byta alla 4 bromsarna och jag tror det kan bli en rätt dyr historia... Transporten är ju egentligen Marcus pappas men eftersom den bara stod så fick vi ha den så man vill ju inte lägga för mycket pengar på den heller för tänk om han beslutar sig för att ta tillbaka den eller säljer den så har vi ju kastat pengar vi inte har i sjön.. Jennys Anders ska iaf kolla på den och se vad kalaset kommer gå på här i dagarna så det är ju snällt :))
Någon som vet att om kan hyra släp billigt här i krokarna annars för isåfall skulle man ju kunna hyra ett 2-4ggr i månaden kanske?! Vem vet, det kanske finns ngn vän som vill tjäna en slant annars på sitt släp?? :))
 
 
Varma Kramar
Linda
 

Hovvård!

Tycker jag skivit lite om hästar i denna bloggen så det får jag allt bli bättre på :)
 
Tildra är ju som jag skrivit innan barfota och har varit det sen i April nu. Tanken var från början att hon bara skulle vara det 1-2 månader typ för att *vila* hovarna eftersom hon haft järnskor på sig typ hela hennes 19åriga liv. Dock har detta funkat jätte bra så jag har fortsatt och tror jag tänker göra det lite till innan jag går tillbaka till bästa hovslagaren Oli :)
Varför ha skor på sig när hon klarar sig utmärkt utan just nu? Hon ömmar aldrig och hennes steg har tom blivit bättre med hennes snygga boots från Marquis :)
Förra veckan hade vi Anna som är hovvårdare i vårat stall som verkade Balti och Tildra. Alltid kul att höra ngn annans åsikt. Hon tyckte Tildra hade jätte fina hovar och tyckte att hon gott kunde fortsätta utan skor. Dock hade Tildra lite strålröta (svamp=candida) så nu blir det tvätt med Äppelcider Vinäger varje dag och sedan har jag även beställt Pau Darco som jag skall ge henne en kur av.
 
 
Pau darco är ett Te gjort på Lapachobark som är ett urgammalt naturmedel som använts av sydamerikas indianer i 1000 år. Det innehåller mycket mineraler och spårämnen och andra verksamma substanser. Lapacho-te kan drickas dagligen som en mineralrik dryck. Även utvärtes till baddning och tvättning.Lapacho-trädet har mycket stor motstånds- kraft mot angrepp av svampar, sporer och virus. Blommorna t.o.m. äter insekter. Den inre barken innehåller bl.a. ett kraftfullt antibiotiskt ämne samt järn i lättupptaglig form och ytterligare ett 20-tal mineralämnen.
Pau D'arco är full av mineraler, spårämnen och andra verksamma substanser, bl.a ett antibiotiskt ämne. Det innehåller en kraftfull antioxidant som hämmar fria radikaler. 
 
Så nu jäklar ska Tildra få sig en dunderkur och som min kära granne Marie säger - mår mage/tarm bra så mår kroppen/hovarna bra!! :)
 
Varma Kramar
Linda

Mamma 60 år!

Hej alla glada!
Helgen spenderades på Särö Havsbad där släkt och vänner firade min kära mamma som fyllde 60år!
Helt fantastiskt var det och att 38 personer kom var över förväntan!!! :)
Vi började med välkomstdrink vid havet och gick sedan en rolig poängpromenad som jag hade gjort med frågor om vår käre mor. Sedan på hotellet åt vi lunch och tårta och vi barn visade upp ett underbart bildspel mina bröder hade gjort och sedan läste min syster ett fint tal och vi spelade även upp en låt jag och min syster hade spelat in åt vår kära mamma i Marcus studio hihi. Här kommer låten, håll till godo för vi är bara amatörer :) Det är Marcus som spelar alla instrument :)
 
Mamma min mamma
 
Kl 15 kom Ellas farmor Berit och hämtade henne för då var det dags för vuxentid. Ella stannade hos Berit tills dagen efter och det hade gått jätte bra, tack snälla du! <3
 
Efter Ella och alla andra barn hade lämnat hotellet var det dags för Spa, gud va underbart!!! Vi bubblade, blev skrubbade och den underbara vattenmassagen är ngt jag verkligen rekomenderar! Nere i spat hade dom även en bar så en å annan cider och öl dracks det oxå av alla gästerna undertiden vi badade och relaxade :) Sedan var det dags för finkläder och en 3-rätters middag med tal och presentutdelning och gott vin, en god drink slank oxå ner innan det var dags för en tur i massagestolarna innan vi gick och la oss i vårt fina hotellrum med en helt fantastisk havsutsikt! :)
Särö havsbad är verkligen ett Spahotell som jag rekomenderar till max och det dröjer nog inte länge innan vi åker dit igen :)
 
Här kommer lite bilder!
 
 
 
 
Fina presenter fick hon oxå! Av oss barn fick hon Spa på Ästad med mat och övernattnig, av pappa fick hon en resa till Nice som hon älskar och av släkt och vänner fick hon bla massage, hudvård, asia spa, pengar, presentkort på middag mm så fatta att hon blev helt överväldigad!! <3
 
 
 
Varma Kramar
Linda
 

RSS 2.0